Filogic OpenTMS automatiseert invullen CBS vervoersenquête • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Filogic OpenTMS automatiseert invullen CBS vervoersenquête

Filogic introduceert een koppeling tussen haar Transport Management Systeem in de cloud en de vervoersenquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hiermee maakt het softwarebedrijf de jaarlijkse invulplicht voor transportondernemers een stuk minder tijdrovend. Ook is het een stap vooruit richting een datagedreven transportbranche.

Transportondernemers zijn verplicht om jaarlijks de vervoersenquête van het CBS in te vullen. Hierin wordt informatie gevraagd over een aantal specifieke kentekens. Denk hierbij aan plaats van laden, plaats van lossen, type goederen en vervoerd gewicht. Deze gegevens worden vooralsnog handmatig opgezocht en ingeklopt bij het CBS. De overheidsorganisatie gebruikt dit vervolgens voor economische doeleinden, zoals wegenbelasting, maar ook om inzicht te krijgen in de CO2-uitstoot en duurzaamheid van het transport.

Filogic streeft naar een datagedreven transportbranche voor meer efficiëntie. Daarom vereenvoudigt het bedrijf de data-uitwisseling van transportinformatie die in het OpenTMS staat. De koppeling met het CBS is slechts een van de mogelijkheden op het gebied van data delen. In een aparte app zien transportondernemers een overzicht met CBS-rapportages. Deze kunnen ze downloaden en automatisch uploaden naar de overheidsorganisatie. Via de instellingen wordt aangegeven welke soort ritten gedeeld moeten worden en hoe vaak. Informatie handmatig opzoeken en inkloppen is daarmee verleden tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer