FourKites en Cargonerds versterken elkaar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FourKites en Cargonerds versterken elkaar

Supply chain visibility bedrijf FourKites kondigt aan samen te werken met Cargonerds om het digitale vrachtplatform te verbeteren met haar supply chain visibility data. 

Met FourKites’ data en machine learning-gedreven ETA (Estimated Time of Arrival)  voorspellingen, kan Cargonerds er nu voor zorgen dat haar freight forwarders en klanten producten kunnen tracken over de gehele end-to-end supply chain en precies weten wanneer ze aankomen op hun bestemming. De geïntegreerde oplossing volgt zendingen in real time over de weg, per spoor, over zee, door de lucht, via pakketdiensten en de last mile overal ter wereld

Conrad Franchi

“FourKites heeft het grootste mondiale netwerk van supply chain data en de krachtigste machine learning ter wereld”, zegt Conrad Franchi, oprichter van Cargonerds. “Hun end-to-end oplossing stelt ons in staat onze klanten de meest nauwkeurige ETA’s en een betere netwerksamenwerking te bieden. Op het juiste moment de juiste data hebben om precies vast te stellen wat er kan worden gedaan, is de enige weg naar het proactief beperken van problemen en het verminderen van kosten en boetes.”

Het in Hamburg, Duitsland, gevestigde Cargonerds — een afsplitsing van Röhlig Logistics — is een software-ontwikkelingsbedrijf dat kleine en middelgrote freight forwarders bedient. In 2022 verzorgde Cargonerds 250.000 zeevrachten, 250.000 luchtzendingen en 150.000 zendingen over de weg. Hun missie is het ontsluiten van de waarde van digitale supply chains en deze zo toegankelijk maken voor kleinere freight forwarders.

“Vaak hebben kleine en middelgrote freight forwarders geen toegang tot diensten als supply chain visibility, omdat ze niet beschikken over middelen voor software-ontwikkeling en implementatievaardigheden”, vervolgt Conrad.

Nu kunnen Cargonerds’ freight forwarders voor elke zending in transit direct en veilig data naar hun supply chain stakeholders sturen. Op die manier kunnen klanten communicatie stroomlijnen, makkelijker samenwerken met partners, en het aantal on-time deliveries vergroten.

“Onze technologie is perfect voor logistieke dienstverleners, en we vinden het geweldig om samen te werken met Cargonerds om onze aanwezigheid wereldwijd uit te breiden”, zegt Marc Boileau, FourKites’ Senior Vice President Sales, Network & Operations EMEA. “FourKites’ digitale oplossing zal handmatige tracking uit het Cargonerds netwerk van freight forwarders en klanten elimineren, waardoor ze aanzienlijk tijd en middelen besparen en hun focus kunnen verleggen naar higher-value taken.”

Marc Boileau

Op woensdag 15 februari demonstreert Cargonerds in een live webinar zijn solution met FourKites, en de toegevoegde waarde daarvan voor zowel transporteurs als verladers. Meld u hier aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer