FourKites krijgt patent voor AI-powered ETA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FourKites krijgt patent voor AI-powered ETA

FourKites heeft een baanbrekend patent verkregen voor een supply chain visibility software-platform dat geavanceerde kunstmatige intelligentie en data science inzet om zeer nauwkeurige en frequente ETA’s te genereren – zelfs voor zendingen die niet te tracken zijn.

Deze Smart Forecasted Arrival (SFA) geeft bedrijven zeer frequente en nauwkeurige ETA’s voor zendingen in transit – zelfs wanneer de vrachtwagen niet over technologie beschikt die locatiegegevens deelt. SFA is nu wereldwijd beschikbaar voor FourKites klanten. Het biedt de voordelen van real-time zichtbaarheid van vracht die anders onzichtbaar blijft voor moderne supply chain management-oplossingen.

Over de hele wereld investeren bedrijven steeds meer in  real-time transportation visibility platforms (RTTVPs), om op die manier hun vracht die onderweg is beter te kunnen volgen en beheren. Ze lopen echter vast op het deel van de vracht dat voorheen niet te tracken viel, meestal omdat er geen Elektronische Logging Devices (ELD) aan boord zijn, door fouten in de toewijzing van assets, of door compliance problemen bij de vervoerder. SFA verhelpt dit langlopende probleem door geavanceerde kunstmatige neurale netwerken en machine learning-technologieën toe te passen op het grootste supply chain data-netwerk in de industrie. SFA kan de locatie van vracht die onderweg is inschatten op basis van andere signalen en data in het netwerk. Op die manier genereren ze ETA’s voor 97 procent van de ongetrackte ladingen, met een nauwkeurigheid van 85 procent. Het systeem geeft in 90 procent van de gevallen een juiste voorspelling voor vertraagde zendingen. Dit versterkt de FourKites Tracking Quality Guarantee, die de hoogst mogelijke normen hanteert voor de kwaliteit van supply-chain data in alle modi.

SFA elimineert blinde vlekken en compenseert slechte data of zelfs het volledig ontbreken van tracking informatie. De baanbrekende mogelijkheden worden ondersteund door de ongeëvenaarde breedte en geavanceerdheid van het FourKites-platform dat ruim 112 miljard kilometer trackt over 275.000 verschillende tussenstops, en elk jaar meer dan 1 miljard ETA’s oplevert. De lange staat van dienst van FourKites op het gebied van nieuwe innovaties, helpt de branche bij het verminderen van boetes en voorraden, het maximaliseren van productiviteit, het verhogen van de operationele efficiëntie, en het verbeteren van de klantenservice.

“Smart Forecasted Arrival is een hoognodige doorbraak voor de real-time transportation visibility software categorie, en een mooi voorbeeld van de unieke kracht van het wereldwijde FourKites netwerk,” zei FourKites CEO en Oprichter Mathew Elenjickal. “Dankzij onze voorsprong beschikken wij over een verlader-ecosysteem met de grootste dichtheid ter wereld, en creëren daarmee de meest robuuste en kwalitatief hoogwaardige visibility data-set. In combinatie met onze ongeëvenaarde investering in ons geweldig data science-team, liggen we met het aanbieden van deze mogelijkheden jaren voor op de concurrentie. Vanaf vandaag kunnen FourKites klanten frequente en zeer nauwkeurige ETA’s krijgen voor elke zending.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer