Gebruik eCMR gratis tot 31 mei bij Transfollow en Transport Portal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gebruik eCMR gratis tot 31 mei bij Transfollow en Transport Portal

In deze turbulente tijden, biedt Viaservice het gratis gebruik aan van de eCMR via de TransFollow en de Transport Portal platformen. Dat is zo tot 31 mei a.s.

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus, werken veel transportbedrijven de klok rond om alle supermarkten op tijd te voorzien van benodigde goederen en het bijhouden van de onverwachte lege schappen. Terwijl andere sectoren, zoals de horticultuur sector en de bouw sector nu aan het worstelen zijn met een enorme neergang van de vraag.

“Nu de situatie steeds complexer wordt en verschillende maatregelen zijn genomen per land in Europa en deze ook zeer snel veranderen, begrijpen we dat de organisatie van uw transport een nog grotere uitdaging wordt. Zulke uitdagende tijden vragen om improvisatie, flexibiliteit en hard werken van ons allemaal. Om deze redenen wil Viaservice ook een extra stap zetten voor de transport sector. Om u te helpen met het organiseren van uw transporten willen wij u graag het gratis gebruik van onze eCMR aanbieden met de TransFollow en Transport Portal platform. Voor alle actieve gebruikers en alle nieuwe gebruikers van het TransFollow platform, zal de creatie en het indienen van de digitale vrachtbrief vanaf uw digitale omgeving en vanuit de Transport Portal helemaal gratis zijn tot en met 31 mei 2020”, aldus ViaService in een verklaring op haar website.

De Transport Portal is een web-based oplossing voor het creëren en indienen van de digitale vrachtbrief om deze daarmee te versturen naar het TransFollow platform. De persoon die de vrachtbrief creëert kan alle benodigde informatie indiceren (vervoerder, verzender, ontvanger en goederen details…), om vervolgens de eCMR te delen met alle partners in de supply chain. De chauffeur kan dan toegang krijgen tot de vrachtbrief en vervolgens deze controleren, aanpassen en ondertekenen tijdens het laden en lossen.

Naast de vele voordelen van het digitaal managen van processen, draagt TransFollow ook bij aan een betere en efficiëntere nakoming van de veiligheidsmaatregelen rondom het COVID-19 virus die momenteel worden uitgerold voor chauffeurs om er zeker van te zijn dat zij de aanbevolen afstand kunnen houden tot elkaar. Met TransFollow is het mogelijk voor chauffeurs om in de cabine te blijven tijdens het ondertekenen van de eCMR zonder fysiek contact.

Daarnaast is het werken met de papieren vrachtbrief erg lastig nu het grootste gedeelte van het personeel thuis moet werken omdat het hen niet kan bereiken. Het digitaal delen van informatie stelt de chauffeur, de verzender en de ontvanger in staat om alle informatie over het transport direct beschikbaar te hebben. Het gebruik van de eCMR van TransFollow maakt het ook mogelijk om de financiële administratie rondom het transport door te laten gaan waardoor er geen facturatie achterstand dreigt te ontstaan, omdat dit vanuit huis gedaan kan worden zonder uitwisseling van de papieren vrachtbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer