GPS-Buddy meet temperatuur met CoreT Fleet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

GPS-Buddy meet temperatuur met CoreT Fleet

GPS-Buddy, leverancier van telematica-oplossingen, heeft een geautomatiseerde methode ontwikkeld waarbij de kerntemperatuur door middel van een algoritme accuraat berekend wordt tijdens geconditioneerd vervoer. Aan de hand van een aantal parameters, die betrekking hebben op het product en de omstandigheden waarin deze worden vervoerd, berekend het algoritme het verloop van de temperatuur in de kern van het product. Metingen zijn gekoppeld aan het backoffice systeem en zo direct beschikbaar voor rapportage aan de klant.

CoreT Fleet voldoet aan de hygiënecode voor voedselveiligheid en zichtbaarheid in de keten. De strenge eisen zijn ook van toepassing op het geconditioneerde vervoer van medicijnen, chemicaliën of bloemen. Ook hier kan een te hoge of te lage vervoerstemperatuur verstrekkende gevolgen hebben op de gezondheid of op derving van goederen. In tegenstelling tot het handmatige meten van de kerntemperatuur, omgevingstemperatuur, of oppervlaktetemperatuur, hoeven bij deze methode geen handmatige handelingen verricht te worden. Dit voorkomt derving van ladingen door schommelingen in de temperatuur of prikken in het product.

Deze oplossing is in samenwerking met klant Huuskes, totaalpartner voor eten & drinken in de zorg, tot stand gekomen. Harrie Reink, Logistiek manager bij Huuskes legt uit: “Temperatuurmanagement is voor ons een kritische aangelegenheid. De temperatuur van de producten die wij in onze voertuigen transporteren moet continue bewaakt en gemonitord worden. De metingen weken te veel af van de werkelijkheid omdat we alleen de temperatuur van de laadruimte konden meten. Samen met onze technologie partner GPS-Buddy hebben we gezocht naar een goede oplossing hiervoor. Het proces is nu volledig geautomatiseerd.”

Daniel Engelberts, consultant Transport bij GPS-Buddy vult aan: “Het probleem dat Huuskes ons voorlegde is een issue dat in gesprek met meerdere klanten naar voren komt. Met de gangbare meetmethodes wordt slechts de omgevingstemperatuur of oppervlaktetemperatuur gemeten. Hierdoor zijn er in de resultaten pieken en dalen te zien. Dit ontstaat omdat er bij het openen van de gekoelde laadruimte buitenlucht binnenkomt, wat het temperatuurverloop beïnvloed. De pieken en dalen hebben geen extreem effect op de kerntemperatuur, maar zorgen wel voor discussies met de afnemers of zelfs tot afkeuring van geleverde partijen. Het algoritme dat we gebruiken maakt nauwkeurige berekeningen op basis van parameters als massa, soort verpakking, vocht- en vetgehalte gecombineerd met tijd van laden, temperatuur van laden, luchtvochtigheid et cetera. Hierdoor wordt een realistisch beeld gegeven van het kerntemperatuurverloop van laden tot aan lossen en wordt veel discussie voorkomen.”

“Als GPS-Buddy zijn wij altijd op zoek naar nieuwe praktische toepassingen van onze technologie. De vraag van Huuskes lag in lijn met bestaande ontwikkelingen”, aldus Ties Schaafsma, CEO van GPS-Buddy. “Door gebruik te maken van onze beproefde hardware in combinatie met een intelligent wiskundig rekenmodel zijn we tot deze gecertificeerde oplossing gekomen die via onze Driver App toegankelijk is. Met of zonder koppeling met de bestaande TMS-applicatie van de klant is het mogelijk rapportages te delen met de afnemer. De kosten ervan zijn relatief laag in vergelijking met andere -minder accurate- methodes zoals probes. Plus we geven de klant hiermee de mogelijkheid om proactief te acteren naar zijn eigen klant, wat de klanttevredenheid vergroot. En dat is waar wij het voor doen.”

CoreT Fleet is per direct verkrijgbaar in de Benelux. Het is gebaseerd op gemiddelde producttypen, en tevens aan te passen aan specifieke bedrijfsomstandigheden. De methode is gecertificeerd door het onafhankelijke ingenieursbureau Optimal Thermal Solutions, gespecialiseerd in temperatuurmanagement en ISO gecertificeerd via Thales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer