Guardia Civil pakt tachofraude aan: 26 arrestaties • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Guardia Civil pakt tachofraude aan: 26 arrestaties

De Guardia Civil, de Spaanse politie, is serieus bezig met operatie Pantaco, die zich richt op het aanpakken van de inzet van gemanipuleerde digitale tachografen. Er zijn nu 26 arrestaties verricht. Het betreft bestuurders en relaties van wegvervoerders.

In de eerste fase van deze operatie werden 38 personen gearresteerd wegens manipulatie en verkoop van tachografen. Nu heeft de Guardia Civil de verladers en vervoerders gearresteerd die deze vervalste apparaten gebruikten. De arrestaties hebben plaatsgevonden in de provincies Murcia, Alicante, Valencia, Cantabrië, Ciudad Real, Huelva, Córdoba en Alicante.

Na analyse van de documentatie die in beslag was genomen bij de 38 eerder gearresteerde personen, konden de Guardia Civil van het Departement van Verkeer de beroepsbeoefenaars in de sector identificeren die deze vervalste apparaten gebruikten, in totaal 26 vervoerders en verladers.

 Het gebruik, de installatie en het gebruik van dit soort gemanipuleerde tachografen wordt bestraft als een misdrijf van vervalsing van een officieel document, naast de mogelijkheid om een onderzoek in te stellen tegen het bedrijf dat ze in hun voertuigen laat installeren, en ze kunnen worden onderzocht voor een mogelijk misdrijf tegen de rechten van de werknemers.

Het onderzoek door de onderzoeksrechter die met de zaak is belast, is nog aan de gang en verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer