Hartman Expeditie versnelt met vloeiende orderverwerking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hartman Expeditie versnelt met vloeiende orderverwerking

Logistieke dienstverlener Hartman Expeditie kampte dagelijks met inefficiënties door een overstroom aan orders die handmatig werden ingevoerd. Met de Automatische Order Invoer-module van Simply Deliver is het orderinvoerproces volledig geautomatiseerd. De cloud gebaseerde module zorgt ervoor dat Hartman Expeditie de order-entry afdeling kan ontlasten tijdens bulkpieken, de productiviteit kan verhogen en de planning kan optimaliseren. “Ik wou dat wij deze oplossing 5 jaar geleden hadden ontdekt”, zegt Order Entry Specialist Dascha Van Den Broek van Hartman.

Familiebedrijf Hartman Expeditie is gespecialiseerd in het vervoer van temperatuurgevoelige lading zoals groente, fruit, verse levensmiddelen en sierteelt. Met een modern wagenpark van 120 eigen vrachtwagens en 80 vaste charters verbinden zij dagelijks aanvoer vanuit alle windstreken via hun 2 Nederlandse cross-docking locaties met Scandinavië. Een vloeiende samenwerking met klanten en leveranciers staat aan de basis van een logistieke totaaloplossing waarin speciale aandacht is voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid.

Met honderden klanten krijgt de logistiek dienstverlener dagelijks een spervuur aan orders via de e-mail op zich af. Dat ook nog eens in verschillende bestandsformaten en tientallen diverse templates. Dascha van de Broek: “De meeste opdrachten komen per mail binnen en in de bijlage zitten de details van de order. Je kunt hierbij denken aan PDF-, Word- en Excel-bestanden. Al deze orders werden handmatig ingevoerd. Een tijdrovende en foutgevoelige manier van werken. Ik wist dat dit slimmer ingeregeld kon worden en ben op zoek gegaan naar een oplossing.”

Standaard koppeling met TMS

Hartman Expeditie heeft met verschillende aanbieders van geautomatiseerde oplossingen voor het orderinvoerproces gesproken. Het uitgangspunt was om de order entry afdeling te ontlasten door orders die in bulkpieken binnenkomen automatisch te verwerken. Wanneer orders direct beschikbaar zijn in de planning kan er in alle rust gewerkt worden aan een optimale planning. Van den Broek: “Simply Deliver kwam voor ons het beste uit. Als iets werkt bij onze branchegenoten dan zijn wij snel overtuigd. De standaard koppeling met ons TMS-systeem gaf echt de doorslag. Orders die per e-mail binnenkomen worden direct doorvertaald naar ons TMS-systeem. Geen backlog meer, dat is gewoon geweldig!”

Snelle implementatie

De Automatische Order Invoer module staat bekend om de snelle implementatie. Binnen enkele weken lopen de eerste orders vloeiend automatisch binnen. “Simply Deliver heeft snel de eerste 10 klanttemplates ingericht. Het werkt supermakkelijk en intuïtief. Als er begeleiding nodig is, staat het Simply Deliver-team altijd direct met een passende oplossing voor ons klaar. Toen een collega met zwangerschapsverlof ging en wij volledig vertrouwen in de oplossing hadden, zijn er nog 30 klanttemplates ingericht. We hebben nu 43 klanten live en afgelopen week zijn er al ruim 2.000 orders automatisch geconverteerd. Dit gaat de komende tijd flink toenemen, omdat we nu zelf meer klanten aan het onboarden zijn. Het is zo fijn dat we pieken gemakkelijk kunnen opvangen”, vertelt Van den Broek.

Klinkende resultaten

Op de vraag wat de Automatische Order Invoer module concreet heeft opgeleverd, reageert Dascha van den Broek resoluut: “Zo veel. Ik wou dat wij deze oplossing 5 jaar geleden hadden ontdekt. De module scheelt ons echt veel tijd, zeker bij complexe orders waar veel administratief werk bij komt kijken. We verwerken orders snel en zelfs op piekmomenten loopt alles gewoon door. We zijn niet meer aan de maximumcapaciteit van mensen gebonden. Nu het order entry proces zo soepel verloopt en we minder fouten maken, zijn de doorlooptijden tot een absoluut minimum gedaald met als resultaat dat de planners direct aan de slag kunnen met een optimale planning. De productiviteit van het team is verhoogd. Het Order Entry team heeft nu een controlerende functie gekregen en kan meer toegevoegde waarde leveren. Als Hartman Expeditie zijn wij superblij met de resultaten en samenwerking. We kijken inmiddels ook naar andere logistieke modules van Simply Deliver.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer