Imbema showt SBS en SIS op Transport Logistic Messe • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Imbema showt SBS en SIS op Transport Logistic Messe

Imbema staat van 4 – 7 juni 2019 samen met Fela op de vakbeurs Transport Logistic in de Messe Munchen. Hier laat zij de high-end beveiligingssystemen van haar merk SBS zien en presenteert ze haar nieuwste oplossing, SIS. SIS monitort de kwaliteit, integriteit en veiligheid van de lading.

Shipment Integrity Solutions (SIS) is een systeem waarmee vervoerders de beveiliging, integriteit en conditie van lading tijdens het transport beheert door slimme IoT-oplossingen te gebruiken. Het SIS dashboard biedt real time inzicht in zendingen. Gebruikers kunnen eenvoudig zien of lading op tijd is gearriveerd, wat er onderweg is gebeurd en hoe het met de conditie van de lading is.

SIS bestaat uit verschillende tools. Een SIS device, zoals de ParcelLive of het E-containerlock wordt gekoppeld aan een portal, waarmee toegang tot alle functionaliteiten wordt verkregen. Hiernaast is integratie met bestaande transportsystemen of andere Track & Trace IoT- apparaten ook mogelijk.

Aan het volgen van lading met SIS zijn volgens Imbema diverse voordelen verbonden. Zo zijn er minder transportincidenten zoals ladingdiefstal, is er real time informatie over de zendingen, zodat problemen snel opgelost kunnen worden, beschikt de gebruiker over data-analyse voor verbeteringen en besparingen in het logistieke proces, is er bewijs dat aan de eisen van de klant en de lading is voldaan en is er één portal voor alle devices van de gebruiker.

Met de ParceLive volgt de gebruiker het pakket, waardoor er inzicht ontstaat over wat er onderweg gebeurt. In combinatie met de SIS portal kan men real time de staat, locatie en veiligheid van goederen tijdens het transport bijhouden en ingrijpen wanneer nodig. Wanneer de lading veilig is afgeleverd, deactiveert men de ParcelLive en kan het per post terug worden gestuurd.   

Met het E-containerlock zijn real time de gebeurtenissen bij intermodaal transport te monitoren. Het mobiele apparaat is eenvoudig te integreren in een zeecontainer, trailer of ander transportmiddel. Hiermee is men in combinatie met de SIS portal real time op de hoogte van de status van de lading. Het E-containerlock waarschuwt automatisch als de geïntegreerde koppeling met de container wordt verbroken, zodat de vervoerder op tijd kan ingrijpen. Ook hier geldt dat wanneer de container met lading is afgeleverd, het e-containerslot wordt gedeactiviteerd en wordt teruggestuurd per post.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer