Investeerder Bridgepoint neemt PTV Group over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Investeerder Bridgepoint neemt PTV Group over

De internationale private equity-investeerder Bridgepoint heeft een meerderheidsbelang in PTV Group genomen. Porsche Automobil Holding behoudt een belang van 40 procent in het bedrijf. Doel van het nieuwe investeerderspartnerschap is de verdere uitbouw van de positie van het bedrijf als ’s werelds toonaangevende softwareleverancier voor intelligente en duurzame mobiliteit.

Christian U. Haas

Christian U. Haas, CEO van PTV Group: “Met deze sterke investeerders en partners achter ons, zetten we de juiste koers uit voor een succesvolle toekomst. Slimme mobiliteits- en transportconcepten spelen een beslissende rol bij het vormgeven van leefbare steden en een duurzame toekomst. Ik ben er absoluut van overtuigd dat we onze leidende positie verder zullen uitbouwen door steden en bedrijven te voorzien van onze oplossingen van wereldklasse.”

“Met Bridgepoint hebben we een sterke partner die met zijn diepgaande kennis van de relevante softwaremarkt en ruime ervaring in het ontwikkelen van bedrijven PTV naar een succesvolle toekomst kan leiden”, aldus Lutz Meschke, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor investeringsmanagement bij Porsche SE.

Carsten Kratz, Partner en Hoofd DACH bij Bridgepoint, vult aan: “PTV voldoet aan de criteria van Bridgepoint voor verantwoord en duurzaam investeren. Bovendien kan het bedrijf dienen als platform, om verdere overnames te doen op het gebied van intelligent mobility ecosystem management en om anorganisch te groeien. Met Christian U. Haas hebben we de juiste CEO aan boord om PTV naar het volgende niveau van groei te brengen.”

Bridgepoint is een internationale private equity groep, met het hoofdkantoor in Londen. De focus van Bridgepoint’s investeringen ligt op bedrijven in de middenmarkt die het ondersteunt bij de uitvoering van hun groeistrategieën en expansieplannen.

De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, zal volgens plan eind 2021 worden afgerond. De partijen hebben afgesproken de aankoopprijs niet bekend te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer