DKV start pilotfase met eigen tolboxen in Italië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DKV start pilotfase met eigen tolboxen in Italië

DKV Euro Service Benelux gaat per 1 september in Italië een pilotfase in met eigen tolboxen. Na deze test van ongeveer drie maanden, waarin gebruik wordt gemaakt van zo’n 3.000 testboxen, is DKV de eerste mobility service provider van gecertificeerde eigen tolboxen voor de Italiaanse ‘autostrada’.

Het verbond van Italiaanse tolexploitanten AISCAT verleende al in een eerder stadium toestemming. In eerste instantie wordt de DKV BOX ITALIA toegelaten, later ook gevolgd door de DKV Box Europe.

“Met deze stap betreden we de Italiaanse tolmarkt en kunnen we onze klanten als eerste gecertificeerde provider eigen on-board units voor voertuigen vanaf 3,5 ton bieden”, aldus Jérôme Lejeune, directeur Tol bij DKV Euro Service. “Onze dank gaat uit naar de Italiaanse tolexploitanten die ons toegang verleenden, en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

Om het gebruik van DKV tolboxen mogelijk te maken zijn de Italiaanse tolstations inmiddels van de benodigde hardware en software voorzien. De speciale rijbanen voor gebruik van de DKV Box Italia en later ook de DKV Box Europe zijn duidelijk gemarkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer