Péage de Transit vervangt Ecotaxe • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Péage de Transit vervangt Ecotaxe

Frankrijk ziet af van de zwaar bekritiseerde Ecotaxe. In plaats daarvan komt er een tol voor transitovervoer, die ‘Péage de Transit’ heet. De transitotol wordt slechts op 4.000 km hoofdwegen geheven, terwijl de Ecotaxe uitging van 15.000 km.

Online registratie Ecotaxe via DKVDat heeft de Franse premier Valls afgelopen weekend gezegd. De tol gaat vanaf 1 januari 2015 gelden voor alle voertuigen boven de 3,5 ton, voor zowel Franse als buitenlandse voertuigen. De ‘Péage de Transit’ wordt nu slechts op de ‘nationales’ geheven, waar naar schatting zo’n 2.500 trucks per dag rijden.

Het tarief van de transitotol wordt gemiddeld 13 cent per kilometer, Ecomouv’ blijft de organisatie die de gelden int vanwege een contract waar de Franse overheid zonder grote financiële schade niet meer onderuit kan. De overheid kampt door de wijziging toch al met een forse inkomstenvermindering: op jaarbasis brengt de ‘Péage de Transit’ naar schatting zo’n 500 miljoen euro naar de schatkist, ruim de helft minder dan de verwachte opbrengsten van de Ecotaxe.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer