Royal wil ‘illegale’ tol voor buitenlanders • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Royal wil ‘illegale’ tol voor buitenlanders

De nieuwe Franse milieuminister Segolene Royal laat er geen gras over groeien. De ex van Francois Hollande wil nu weer een tol voor buitenlandse trucks die door Frankrijk rijden. Dat is echter in strijd met Europese wetgeving, meent de FNTR.

royalDe nieuwe Franse Maut zou in de plaats moeten komen van de omstreden ecotaxe, die na veel protesten tot nader order is uitgesteld. Royal zei eerder al de ecotaxe nog eens goed te willen bestuderen. Nu is ze echter al weer wat nieuws van plan. “Het is volkomen wetmatig om een buitenlandse vrachtwagen die door Frankrijk rijdt te laten meebetalen aan het onderhoud van de wegen waarop de truck rijdt”, aldus Royal.

Dat heeft Royal echter mis, meent Nicolas Paulissen van de FNTR, de Franse branche-organisatie voor transportbedrijven. “Zo’n tol ondermijnt de Europese wetgeving. Er is een regel die voorschrijft dat geen enkel voertuig tweemaal hoeft te betalen voor hetzelfde stuk weg. En vrachtwagens betalen al tol via de péage in Frankrijk. De plannen van Royal zijn dus illegaal volgens de Europese regels”, aldus Paulissen. Royal heeft niet gezegd hoeveel tol ze voor de buitenlandse vrachtwagens in gedachten heeft. Wel wil ze niet-Fransen dwingen zo veel mogelijk tolwegen te laten gebruiken. Insiders wijzen er echter al op dat ook dat in strijd zou zijn met de Europese regelgeving, omdat het discriminatie op basis van nationaliteit is.

Eén reactie op “Royal wil ‘illegale’ tol voor buitenlanders

  • henk luinseel

    Is het ondertussen niet tijd om ‘wegenbelasting’ in de ruimste zin van het woord EUROPEES te gaan regelen? Nu is het steeds stapjes ACHTERUIT!
    Maut in Duitsland (straks misschien ook nog voor versonenauto’s) Peage in Frankrijk… En dan toch grote vrachtwagens uit het ‘verre oosten van europa’ op binnendoorwegen. Dat is in NIEMANDS belang!

    Als er IETS Europees geregeld moet gaan worden dan is dat denk ik dit wel.

    groeten Henk Luinseel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer