Ga naar hoofdinhoud

Timmermans wil EU-kilometerheffing en minder wegvervoer

Eén kilometerheffing in heel Europa en een transitie van vervoer over de weg naar spoor en water. Dat zouden de plannen in de Green Deal zijn die klimaat-eurocommissaris Frans Timmermans Europees wil implementeren. Dat meldt de NOS.

In de uitgelekte plannen staat ook dat het wegtransport in de toekomst emissierechten moet kopen. Een transportbedrijf mag dan alleen goederenvervoer over de weg uitvoeren als het in het bezit is van de juiste emissierechten. Ook de eisen die worden gesteld aan nieuwe auto’s en vrachtauto’s worden verder aangescherpt.

De nieuwe Europese Commissie wil dat de CO2-uitstoot in 2030 minimaal is gehalveerd en liefst is teruggebracht met 55 procent.

Timmermans presenteert zijn hele Green Deal op woensdag 11 december.

4 reacties op “Timmermans wil EU-kilometerheffing en minder wegvervoer

 • A.Ruygrok

  Meneer Timmermans timmert aan de weg…, Top..!.., hoeveel emissierechten zou meneer betaald hebben toen hij zich voor zijn verkiezing., nog maar kort geleden., van hot naar her door de EU liet vliegen..?
  A Ruygrok,Monster.

 • Wilco

  Het mislukte koorknaapje is nog geen dag in dienst tegen een overdadig salaris en begint al met een nieuwe afbraak-poging voor de transportsector. Het zal wel een regeling voor de Noordelijke landen zijn want in de Oostelijke landen wordt hij niet serieus genomen. Die landen hebben alleen interesse in subsidies vanuit Brussel.

 • Floris Ooms

  Rond uit idioot dit voorstel; De grote industrieën [b.v. Tatasteel, Shell, Exxon enz.] hebben jaren geleden deze rechten gratis gekregen, dan zou ieder transportbedrijf en ieder nieuw te starten bedrijf deze rechten ook gratis moet krijgen.
  Maar mettertijd [binnen 10 jaar] moeten de burgers ook emissierechten gaan kopen t.b.v. de uitstoot van uw gasketel, gasfornuis openhaard enz. Als dat gaat gebeuren is het maar beter om de EU per direct te verlaten, want we hebben nu eigenlijk al niets meer te zeggen als burgers in de EU.

 • Ruud

  Dit is toch te zot voor woorden. Kun je zien wat een pluche zitting in Brussel met je doet. Lekker je eigen land verkwanselen tegen een riant inkomen!!!! Politiek is heeeeeel vies mensen. Mooi praten en lelijk doen. Ik weet niet hoe ik het moet zeggen maar wat ik werkelijk denk zal ik hier maar niet uiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer