Ga naar hoofdinhoud

Kuehne + Nagel plant met AMCS Fleet Planner

Kuehne + Nagel Logistics start met de uitrol van AMCS Fleet Planner. Met dit Advanced Planning en Scheduling systeem (APS) wil de logistiek dienstverlener de routeplanning en de capaciteitsplanning optimaliseren. “AMCS Fleet Planner biedt ons meerwaarde bij het dynamisch plannen en bij het managen van de multi-depot stromen in Nederland”, aldus Vincent van der Meer, Business Unit Manager Transport bij het bedrijf.

kuehne_amcs
Vincent van der Meer, Business Unit Manager Transport bij K+N, links, en Rogier de Klein, sales executive bij AMCS

Kuehne + Nagel is bij de selectie van AMCS Fleet Planner niet over één nacht ijs gegaan. De logistiek dienstverlener zocht, aanvullend aan het APS, naar een transport management systeem (TMS) dat het tegelijkertijd zou kunnen uitrollen. Kuehne + Nagel selecteerde een TMS van leverancier Kewill. “Het is ons doel om met deze systemen de serviceverlening naar onze klanten nog verder te verbeteren. We streven naar een livegang dit najaar”, vertelt Van der Meer. De nieuwe systemen vervangen een transportmanagementsysteem dat vergaand is voorzien van maatwerk en ontwikkeld is op basis van verouderde Microsoft NAV-technologie.

Het AMCS APS is de schil die volgens Van der Meer voor aanvullende mogelijkheden moet gaan zorgen. “We werken met een tweetraps multi-depot planning. Het aantal variabelen groeit continu en overstijgt inmiddels het menselijk vermogen. Denk aan variabelen die te maken hebben met congestie, tijdsvensters, materieel, product-, chauffeurs- en voertuigspecificaties en rij- en rusttijden. Een goede planning maken, rekening houdend met al deze aspecten en op tijd leveren is een uitdaging.”

“We zijn enorm trots op de keuze van Kuehne + Nagel voor AMCS Fleet Planner. Deze implementatie is een mooie stap voor de AMCS Routing divisie”, vertelt Martijn Schimmer, Regional Manager bij AMCS. “Ook kijken we uit naar de samenwerking met TMS-leverancier Kewill. Ik voorzie een goede leveranciersmatch binnen dit project en we gaan er alles aan doen om de planning van Kuehne + Nagel te optimaliseren en de service naar klanten toe nog betrouwbaarder te maken.”

SONY DSC

De combinatie die de planners maken bestaat uit een routeplanning met LTL-ladingen op dag één en FTL-zendingen op dag twee. “Het is belangrijk voor Kuehne + Nagel om de routeplanning en capaciteitsplanning niet gelijktijdig te doen. Daartoe bleek van de door ons benaderde leveranciers vooral AMCS in staat”, aldus Van der Meer. Kuehne + Nagel zal Fleet Planner inzetten voor de distributie van en naar de drie eigen warehouses in Nederland. De logistiek dienstverlener verzorgt ongeveer zevenhonderd drops per dag, met tweehonderd voertuigen. Daarvan zijn er honderd eigendom van de LDV’er, vijftig van subcontractors en nog eens vijftig rijden op charterbasis enkele ritten.

“Dat we voor AMCS hebben gekozen komt ook mede door het duidelijke planbord in de oplossing. Dit biedt onze planners snel overzicht over de status van een rit, welke activiteiten er plaatsvinden en of deze plaatsvinden volgens planning. De planners hebben meebeslist bij de gemaakte IT-keuze”, aldus Van der Meer.  AMCS Fleet Planner rekent voor Kuehne + Nagel continu door wat het optimale resultaat is van de planning, inclusief veranderingen in de voortgang.

Een verdere verbetering van de service naar klanten toe betekent voor Kuehne + Nagel het zetten van aanvullende stappen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. “Proactief communiceren met klanten staat daarbij centraal.” Efficiency in de vorm van het rijden van minder lege kilometers en een hogere beladingsgraad is een fijne bijkomstigheid volgens Van der Meer. “Maar belangrijker is het om onszelf positief te onderscheiden en verladers in de FMCG-markt te overtuigen dat ze klant bij ons moeten worden en blijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer