Ga naar hoofdinhoud

Eurovignetten duurder vanaf juli 2019

De Eurovignet landen Nederland, Luxemburg, Denemarken en Zweden hebben besloten om de tarieven voor het Eurovignet te verhogen. De euronorm en het totaal aantal assen van de vrachtauto of vrachtautocombinatie bepalen het tarief. Dat meldt TLN.

​Het Eurovignet is verplicht op autosnelwegen voor zware vrachtwagens met een toegestane maximum massa van 12 ton of meer. Het tarief wordt in twee stappen gewijzigd. Vanaf 1 juli 2019 worden de tarieven voor Euronorm 0 tot en met 4 hoger. Ook het tarief voor één dag wordt hoger (dit geldt voor alle Euronormen). De tarieven voor Euronorm 5 en Euronorm 6 wijzigen op 1 juli 2019 niet. Het tarief voor Euronorm 5 wordt per 1 januari 2020 verhoogd. Het tarief voor Euronorm​ 6 wijzigt niet.

​​De wijziging van de tarieven heeft geen gevolgen voor reeds afgeven vignetten. Een dit jaar gekocht jaarvignet blijft geldig tot de einddatum van het vignet. Dit geldt ook als de einddatum na 1 juli 2019 en 1 januari 2020 ligt. Men kan dus nog in mei een Eurovignet aanvragen voor een Euro 4 voor het tarief van 1250 euro (4-assen) die dan tot mei 2020 geldig is. Na mei 2020 kost het vignet 1404 euro. In december 2019 is ditzelfde proces te volgen voor een Eurovignet Euro 5. Men betaalt dan 1250 euro (4-assen) voor het Eurovignet die dan geldig is tot december 2020. Het nieuwe tarief van dit vignet is 1327 euro.

Bron: TLN

Eén reactie op “Eurovignetten duurder vanaf juli 2019

  • Bert

    Als er dan eens permanente controles zijn zoals in Duitsland en België dan zou het nog eerlijk zijn….maar hier gaat alles met camera’s en de landen waar geen overeenkomst mee is qua boetes die lachen zich rot.
    Ik denk dat meer dan de helft van de buitenlandse vrachtwagens geen vignet heeft.
    Kans om gecontroleerd te worden……0,01%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer