Polen stelt nieuw tolsysteem in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Polen stelt nieuw tolsysteem in

In Polen wordt met ingang van 1 juli aanstaande het nieuwe tolsysteem e-TOLL van kracht. Dit komt in de plaats van het viaTOLL-systeem. Het nieuwe tolsysteem is gebaseerd op satellietlokalisatie, terwijl het oude nog met radiopositionering werkte. Dat meldt Evofenedex.

De tol moet worden betaald voor gebruik van wegen door vrachtauto’s, bussen en auto’s met aanhangwagens met een totaal toegelaten gewicht van boven de 3,5 ton. Bij het e-TOLL-systeem krijgt de gebruiker toegang tot alle gegevens, documenten en diensten nadat hij zich heeft geregistreerd via https://etoll.gov.pl/en/heavy-vehicles/. Tolheffing wordt mogelijk gemaakt door middel van een gratis mobiele applicatie op een smartphone, een On Board Unit of External Location System-apparatuur (mits het voertuig daarmee is uitgerust).

Momenteel geldt in Polen de verplichting tol te betalen op 3660 kilometer van het wegennet, waaronder 2525 kilometer autosnelwegen en expreswegen, en 1135 kilometer nationale wegen.

Tot 30 september 2021 geldt een overgangsperiode, waarbij zowel het nieuwe systeem e-TOLL als het huidige systeem viaToll naast elkaar functioneren. Bedrijven krijgen zo tot 30 september de tijd over te stappen op e-TOLL.

Bron: Evofenedex

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer