Ga naar hoofdinhoud

‘Voer Maut ook in voor binnensteden’

De invoering van een ‘city-maut’ kan helpen om binnenstadlogistiek te verbeteren en ervoor te zorgen dat duurzame stadsdistributie, een van de doelen van de Europese Commissie, te verwezenlijken. Dat adviseert een studie van het Britse MDST in opdracht van de Europese Commissie.
staddistributieEen dergelijke city-maut kan het transporteurs makkelijker maken om wezenlijke transportkosten door te belasten aan opdrachtgevers. Een dergelijke transparantie is goed voor de transportmarkt, zegt MDST, en kan ertoe leiden dat allerhande regels, maar ook subsidies, op termijn kunnen worden afgebouwd. Op de korte tot middellange termijn moeten lokale overheden echter hard aan de slag om regelgeving te harmoniseren teneinde de administratieve lasten voor transporteurs te verminderen.

3 reacties op “‘Voer Maut ook in voor binnensteden’

 • dre schuitens

  helemaal gestoord….er komen 2 weken aan waar alle trucks helemaal niet gaan rijden….geen benzine geen winkelbevoorrading…alleen transportbedrijven en chauffeurs weten dat…zij zullen wel een volle tank en een volle koelkast hebben…eens kijken wat er dan gepiept

 • Sophia

  Wat een gedoe zeg. En het is juist de eindconsument die dit alles gaat betalen; WIJ met z’n allen dus. En als je kijkt naar de afgelopen jaren is alles al een flink stuk duurder geworden. Denk aan voedsel, brandstof etc alles is flink duurder geworden. En met een extra MAUT zal de prijs nog meer stijgen. Er zijn nu al mensen die aan het einde van hun geld een stukje maand overhouden.

  Te zot voor woorden dit idee.

 • Leo

  Vind je het te duur voor je transport dan ga je toch wat anders doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer