Nederlandse trucks vaakst in België • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse trucks vaakst in België

Van alle Europese (niet-Belgische) vrachtauto’s rijden de Nederlandse het vaakst in België. In 2015 ging de helft van de 13 miljoen buitenlandse ritten door Nederlandse vrachtwagens over de Belgische wegen. Dit meldt CBS. Vanaf 1 april 2016 geldt op de Belgische wegen een kilometerheffing voor vrachtvoertuigen.

F1WegvervoerBelgië700pxVan alle Europese vrachtauto’s rijden Nederlandse vrachtauto’s het vaakst met goederen van en naar België. Zij doen dit zelfs vaker dan Belgische vrachtauto’s. Als ook het binnenlands vervoer wordt meegeteld, rijden Belgische vrachtwagens wel het vaakst over Belgische wegen. Van de buitenlandse vrachtwagens rijden ook Duitse, Franse en Poolse vaak van en naar België.

Aandeel-internationale-beladen-ritten-van-en-naar-Belgi-per-vervoersland-2014-16-03-31

Alleen al vanuit Nederland werd in 2015 ruim 1,9 miljoen keer door Nederlandse vrachtauto’s naar België gereden. Meer dan de helft van deze ritten ging naar de provincies Antwerpen en Belgisch-Limburg. Het Antwerps havengebied werd met bijna 330 duizend ritten het meest aangedaan.

Nederlandse vrachtvoertuigen maakten bij vier van de vijf ritten in België gebruik van een voertuig uit de schoonste milieuklassen, Euro 5 of 6. De emissienorm van de vrachtauto bepaalt de hoogte van de kilometerheffing die de Belgen op 1 april invoeren.

Ritten-in-Belgi-naar-emissienorm-door-Nederlandse-trucks-2015-16-03-31

Naast ritten van en naar België rijden Nederlandse vrachtwagens ook veelvuldig over Belgische wegen van en naar andere internationale bestemmingen. Belangrijke bestemmingen daarbij zijn Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Van en naar Frankrijk wordt het meest gereden, in 2015 bijna 700 duizend ritten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer