Ook Hongaarse tol nu afrekenen met DKV Box • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ook Hongaarse tol nu afrekenen met DKV Box

DKV begint met onmiddellijke ingang aan de pilotfase voor het afrekenen van Hongaarse tol met behulp van de DKV Box Europe. Het tolsysteem HU-GO dekt alle snelwegen en overige verkeers- en nationale wegen in Hongarije. Op dit moment kunnen DKV-klanten hun Hongaarse tol al met de DKV Card afrekenen. Met de DKV Box Europe biedt DKV voor Hongarije binnenkort een efficiënt en voordelig grensoverschrijdend servicealternatief.

“Tegenwoordig kunnen onze klanten met de DKV Box Europe al cashfree tol afrekenen in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Bulgarije en de Warnow-, Herren- en Liefkenshoektunnel. We zijn er trots op om binnenkort ook Hongarije aan dit lijstje toe te kunnen voegen“, zegt Jérôme Lejeune, directeur Tol bij DKV. “Voor ons betekent dit een belangrijke volgende mijlpaal op weg naar verbinding van heel Europa met gebruikmaking van slechts één box. En er gaan nog meer landen volgen“, aldus Lejeune. Dankzij het post-pay systeem, waarbij de tol pas na de rit afgerekend hoeft te worden, profiteren DKV klanten van een betere liquiditeit.

De afgelopen jaren heeft Hongarije zich naast Tsjechië ontwikkeld tot een centrale logistieke locatie in de Midden- en Oost-Europese regio. Voor landen als Oekraïne, Roemenië en een paar Balkanlanden leidt de weg naar de EU-markten vrijwel onvermijdelijk via het Karpatenbekken, een grote vlakte in centraal / Zuidoost-Europa.

Voor Kroatië is Hongarije een alternatief voor het eveneens aanliggende Oostenrijk. Het belang van Hongarije als doorvoerland tussen Noordwest- en Oost-/Zuidoost-Europa toont zich al door het simpele feit dat het land door vier EU-transportcorridors wordt doorkruist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer