Route42 haalt 700.000 euro op voor internationale expansie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Route42 haalt 700.000 euro op voor internationale expansie

Route42 heeft een investering verkregen van 700.000 euro van BOM Brabant Ventures en Peak Capital. Met deze financiering wil Route42 de ontwikkeling van het transport intelligentie platform versnellen. Daarnaast gebruikt het bedrijf uit Breda de investering om een internationale sales organisatie op te zetten en zo hét data intelligentie platform van Europa te worden.

Europa heeft de transportsector tijdens de huidige coronacrisis terecht aangemerkt als een vitale branche. In 2019 genereerde het meer dan 5 miljard euro omzet. Alleen al in Europa werken vijf miljoen mensen in deze sector. Ondanks de cruciale rol van de transportsector zijn de marges zeer laag, doorgaans rond de 1-2 procent. Brandstofverspilling, schade of inefficiëntie binnen het operationeel proces kunnen de winst van een logistiek bedrijf drukken of zelfs elimineren. Route42 pakt met haar transport intelligentie platform juist deze pijnpunten in de logistieke sector aan, en is mede daardoor de afgelopen jaren snel gegroeid.

Max den Dopper, directeur Route42: “Sinds de lancering van ons product vier jaar geleden, hebben we elk jaar ons klantenbestand weten te verdubbelen. Inmiddels is 1 op de 10 Nederlandse trucks uitgerust met onze transport intelligentie oplossingen. We zijn enorm trots dat we onder de huidige uitdagende marktomstandigheden, de nieuwe financieringsronde hebben afgesloten met twee toonaangevende Nederlandse VC’s BOM Brabant Ventures en Peak Capital. Met de financiering kunnen we onze ambitie verder waarmaken als leider op het gebied van data-gedreven beweging, om zo hét transport intelligentie platform van Europa te worden. De fondsen worden gebruikt om ons ontwikkelteam te versterken en het aantal klant integraties te verhogen, wat de acceptatie van het platform volledig maakt. Daarnaast gaan we Route42 internationaal uitrollen.”

Robin Franken, Investment Manager Brabant Ventures:  “Als investeerder met een focus op de provincie Noord-Brabant is Route42 ons niet onopgemerkt gebleven. De Bredase startup is een toonaangevend bedrijf dat door middel van data, slimme en intelligente oplossingen biedt aan haar klanten. Op deze manier wordt impact gerealiseerd op de maatschappelijke en financiële as. Door deze groeiversneller hebben wij er alle vertrouwen in dat de ambities waargemaakt worden.” “Bij Peak Capital zijn we verheugd om onze eerdere investering in Route42 te continueren. Afgezien van ons sterke geloof in het team, hebben we een sterk geloof in de markt en de Route42-oplossing. De transportmarkt in Europa is enorm en elke vervoerder vraagt om gegevensgestuurde oplossingen om hun marges te optimaliseren. We zijn verheugd om Route42 te helpen haar positie als het toonaangevende transport intelligentie platform van Europa te versterken”, aldus Jacqueline van den Ende van Peak Capital.

Route42 biedt een transport intelligentie platform die leidt tot veiliger rijgedrag, kostenbesparing en duurzamer rijden, evenals algemene efficiëntieverbeteringen voor wagenparkbeheerders. De software van Route42 is een plug & play-oplossing die kan worden aangesloten op elk bestaand boordcomputersysteem. De belangrijkste productkenmerken zijn de analyse van brandstofverbruik, een driver coaching module die leidt tot veiliger, duurzamer en kostenefficiënter rijden en wachttijden- en track-and trace mogelijkheden voor zowel vrachtwagens als trailers. Deze oplossingen helpen wagenparkbeheerders hun marges drastisch te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer