‘Satellic Box enige OBU geschikt voor Belgische tol’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Satellic Box enige OBU geschikt voor Belgische tol’

Leverancier DKV wijst erop dat er op dit moment één geschikte On Board Unit beschikbaar is voor het nieuwe Belgische tolheffingssysteem, namelijk de box van aanbieder Satellic. DKV Euro Service maakt tevens gebruik van deze OBU, omdat dit tevens de enige OBU is waarbij een tijdige levering gegarandeerd kan worden. Het nieuwe Belgische tolheffingssysteem gaat van start op 1 april 2016.

satellic_boxIn tegenstelling tot informatie binnen de sector, is een interoperabele On Board Unit, die tevens de nieuwe Belgische tol afhandelt, nog niet beschikbaar bij de start op 1 april aanstaande. Dit wordt tevens vermeld door onafhankelijke aanbieder Satellic. Gertjan Breij, managing director DKV Euro Service Benelux, legt uit: “DKV heeft de afgelopen weken reeds aangegeven dat het niet mogelijk is om bij de start van het nieuwe Belgische tolheffingssysteem een interoperabele box beschikbaar te hebben. Door onze ervaringen met eerdere introducties van tolsystemen in andere landen en de bijbehorende certificeringen, is de huidige aanvangstijd te kort voor aanbieders. Deze situatie zal voor de introductiedatum van 1 april niet veranderen, vandaar dat wij kiezen voor de officiële OBU van Satellic, de enige geschikte OBU voor Belgische tol en waarbij tijdige levering wordt gegarandeerd.”

Registratie voor het nieuwe Belgische tolheffingssysteem is al begonnen. Het wordt aanbevolen op tijd te registreren, zodat uw vloot ruim voor de introductiedatum voorzien is van geschikte On Board Units.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer