Ga naar hoofdinhoud

T Comm groeit door en neemt FleetFrame over

Twee specialisten voor de digitalisering van trailers, met als specialisatie temperatuurgegevens op het gebied van koeltransport en -opslag bundelen hun competenties: T Comm Telematics GmbH, gevestigd in Münster, en FleetFrame GmbH uit Neumarkt in Beieren fuseren onder de paraplu van T Comm Telematics GmbH, een aanbieder van draadloze sensortechnologie die in heel Duitsland actief is. De complete oplossingen worden onder meer gebruikt voor de registratie van temperaturen, deurstatus, koppeling van vrachtwagens, brandstofniveau en gegevens over het aanhangwagenbeheer (EBS).  

“Ons doel is om onze aanwezigheid op de Duitse markt geleidelijk uit te breiden. De fusie met FleetFrame is voor ons een belangrijke stap op deze reis”, zegt Carsten Holtrup, Country Manager Duitsland van T Comm Telematics. De T Comm Telematics Group, met hoofdkantoor in Nederland, beschikt over meer dan 15 jaar expertise en biedt complete oplossingen voor de bewaking van (temperatuur gecontroleerde) transporten, waaronder draadloze sensoren, basiseenheden en een gebruiksvriendelijk web-portaal. Het levert ook interfaces voor talrijke telematicatoepassingen, ERP/TMS en routeplanningssystemen voor een naadloze interactie van de oplossingen. Bert Hendriks, CEO van de T Comm Group, geeft aan: “We hebben vorig jaar de Duitse markt betreden als onderdeel van onze Europese groeistrategie. De overname van FleetFrame past hier prefect in, niet alleen wat betreft de strategie maar ook qua organisatiecultuur.”

Bert Hendriks, Peter Führmann en Carsten Holtrup (vlnr)

FleetFrame is gespecialiseerd in de ontwikkeling van softwareoplossingen en is een dochteronderneming van Xplus1, dat een van de grootste Webfleet-resellers in Duitsland is. “Voor de volgende generatie trailertelematica hadden we een geschikte hardware leverancier nodig. Toen merkten we tijdens de gesprekken met T Comm dat we niet alleen op technisch vlak goed bij elkaar passen, maar ook dezelfde bedrijfsfilosofie delen”, verklaart Peter Fuhrmann. Daartoe behoort met name de bereidheid om flexibel in te spelen op individuele klantenwensen. Daarvoor heeft de samengevoegde onderneming nu nog meer capaciteit ter beschikking. “Het aantal ontwikkelaars is door de fusie bijna verdubbeld.  Als twee middelgrote bedrijven die elkaar op ooghoogte ontmoeten, zijn we nu in staat om klantwensen nog flexibeler te realiseren”, benadrukt Fuhrmann. De oprichter van FleetFrame GmbH wordt aandeelhouder van T Comm Telematics in de gefuseerde onderneming.

De vereisten voor de bewaking van koeltransporten zijn talrijk. Afhankelijk van de lading, de gebruikte vrachtwagen of de specificaties van de klant kunnen deze zelfs bij een enkele rit aanzienlijk variëren. Daarom positioneert T Comm zich met een volledig draadloze oplossing die snel en eenvoudig geconfigureerd kan worden en daardoor flexibel en geschikt is voor complexe eisen, zoals bij logistieke diensten met een gemengd wagenpark. T Comm telt reeds tal van bekende koeltransportbedrijven in de Benelux onder haar klanten en rust grote wagenparken uit, zoals de discounter Action, die ook in Duitsland vertegenwoordigd is. Door de fusie met FleetFrame is het klantenbestand aanzienlijk uitgebreid. Carsten Holtrup, die verantwoordelijk is voor het opzetten van de Duitse dochteronderneming van T Comm, is tevreden en stelt: “De fusie maakt duidelijk dat we geen ‘flash in the pan’ zijn, maar onze focus hebben gezet op een langdurige verbintenis in Duitsland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer