Ga naar hoofdinhoud

1 euro erbij; KIWA blijft klooien met prijs tachograafkaart

Het lukt KIWA Register maar niet om de prijs van de tachograafkaart naar beneden te krijgen. Na een symbolische prijsverlaging van 9 euro voor dit jaar, gaat de prijs voor 2021 weer met een euro omhoog. TLN is ontstemd, want de prijs van de chauffeurskaart is nog altijd veel te hoog.

TLN is en blijft van mening dat het Nederlandse tachograafkaarttarief veel te hoog is ten opzichte van het tarief in andere Europese lidstaten. De door KIWA voorgestelde inflatiecorrectie met 1 euro per 2021 (van 92 naar 93 euro) is daarom wat TLN betreft een verkeerd signaal.

TLN en andere ondernemersorganisaties wachten nog steeds op de eerder toegezegde uitnodiging van de Inspectie Leefomgeving en Transport om in gesprek te gaan over het nieuwe, nog nader te bepalen, tarievenstelsel, waarin ook het tachograafkaarttarief zijn plek zal krijgen. Vraagpunt voor TLN zal daarbij opnieuw zijn hoe een aannemelijke kostprijs van KIWA tot stand kan komen, gezien het veel lagere gemiddelde tachograafkaarttarief in Europa van 59 euro.

De prijs van de chauffeurskaart wordt bepaald om basis van de kostprijs. Dat is afgesproken met KIWA. TTM.nl vroeg eerder dit jaar aan minister van Nieuwenhuizen waarom de kostprijs zo hoog is. De minister zei toen: “Het is lastig om daar de vinger achter te krijgen. Kiwa is een private partij, waar ik ook niet zomaar binnen kan stappen om in de administratie te kijken. Dat is gecompliceerd.”

TLN heeft het over een huidige prijs van 92 euro, op de website van KIWA ligt de prijs van een nieuwe kaart voor de smart tachograaf op 111,32 euro (inclusief BTW)

Eén reactie op “1 euro erbij; KIWA blijft klooien met prijs tachograafkaart

  • Lisette

    welke commerciële partij zou in vredesnaam voor de kostprijs werken? moet je aan taxiondernemingen vragen, of ze zonder winst willen werken. Feit is dat in het buitenland de prijs lager is doordat het wordt gesubsidieerd, ik als niet-taxichaffeur ben ontzettend blij dat ik niet hoef te betalen voor de veelal asociale taxichauffuers in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer