‘Laat trucks zonder slimme tachograaf snel keuren en tenaamstellen’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Laat trucks zonder slimme tachograaf snel keuren en tenaamstellen’

Nieuwe trucks die nog niet uitgerust zijn met een slimme tachograaf moeten vóór 15 juni gekeurd en tenaamgesteld zijn. Vanaf die datum moeten alle nieuwe trucks die geregistreerd worden, voorzien zijn van een smart tachograaf. Met het oog op de aankomende feestdagen en een stijging van het aantal keuringen adviseert Bovag transportbedrijven en truckdealers om voertuigen tijdig aan te melden voor de keuring. “Als u dit niet op tijd doet, loopt u het risico dat u het voertuig moet ombouwen”, schrijft Bovag op haar website.

Bovag en RAI Vereniging zijn al geruime tijd in gesprek met de RDW om een oplossing te vinden voor voertuigen in opbouw om deze gemakkelijker te kunnen keuren. Dit heeft echter nog niet geleid tot een oplossing, maar Bovag blijft hier wel hoop op houden.

“Wat erg belangrijk voor uw bedrijf is, is dat u precies weet welke voertuigen voor 15 juni tenaamgesteld moeten zijn en waar deze voertuigen momenteel zijn. Er is een flinke stijging in het aantal keuringen, daarom is het van het grootste belang dat u voertuigen tijdig aanmeldt voor keuring. De RDW heeft toegezegd voor voldoende capaciteit te zorgen, maar mede gezien de aankomende feestdagen is het belangrijk de voertuigen op tijd aan te melden. Doet u dit niet, dan rest later maar één ding en dat is ombouwen naar een smart tachograaf. Niet alle trucks blijken hiervoor geschikt. Handel dus spoedig en laat dit niet langer wachten”, aldus Bovag.

Bron: Bovag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer