Ga naar hoofdinhoud

Lay-out nieuwe chauffeurskaart afgekeurd door RDW

KIWA heeft opnieuw problemen met de levering van de Nederlandse tachograafkaart. De lay-out van de kaarten is niet in orde. Dat meldt TLN, dat erg is ontstemd en de minister wederom oproept in te grijpen.

​​​Vanwege ontwerpproblemen met de door Idemia geproduceerde tachograafkaarten krijgt de kaart geen definitieve goedkeuring van de RDW. RDW geeft goedkeuring als de kaart aan de eisen van de Europese wetgeving voldoet. Idemia en de RDW zijn hier al maanden over in gesprek maar zonder resultaat. De tijdelijke goedkeuring die RDW afgaf, loopt af op 1 september. Chauffeurs wiens kaart 1 september of later ingaat, hebben bericht gekregen dat hun kaart pas na 1 september wordt geproduceerd. Zonder tachograafkaart kunnen chauffeurs de weg niet op. Dat heeft TLN moeten vernemen van haar leden.

Inmiddels heeft de RDW de tijdelijke goedkeuring verlengd tot 1 oktober. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd met een ingangsdatum in september zal deze week bericht ontvangen dat de kaart op korte termijn wordt geleverd. De aanvragen van kaarten met een ingangsdatum vanaf 1 oktober worden door KIWA nog niet uitgegeven. De kaartleverancier zal op korte termijn de definitieve goedkeuring eindelijk moeten regelen, zodat de nieuwe kaarten met een ingangsdatum vanaf 1 oktober ook tijdig geleverd kunnen worden.

Daarnaast blijken er ook problemen te zijn met de Nederlandse werkplaatskaarten. Deze problemen  zijn meer technisch van aard, waardoor er nog steeds Engelse kaarten moeten worden geleverd.

TLN is uitermate teleurgesteld in het hele drama rondom de tachograafkaarten die geproduceerd worden voor de digitale tachograaf. Het is onbegrijpelijk dat KIWA blijkbaar niet in staat is te leveren waarvoor zij is gecontracteerd, ondanks de zeer hoge prijs die zij hiervoor ontvangt van de branche. TLN roept minister van Nieuwenhuizen nogmaals op om in te grijpen en ervoor te zorgen dat er eindelijk een einde komt aan dit tachograafkaarten debacle. Het is hoog tijd dat de branche goed bediend wordt tegen een redelijke prijs.​​

2 reacties op “Lay-out nieuwe chauffeurskaart afgekeurd door RDW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer