‘Nieuwe bedrijfskaart niet noodzakelijk bij smart tacho’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Nieuwe bedrijfskaart niet noodzakelijk bij smart tacho’

Het is niet noodzakelijk een nieuwe bedrijfskaart aan te schaffen bij het in gebruik nemen van een voertuig met een smart tacho. Transport en Logistiek Nederland (TLN) zegt regelmatig te horen dat werkplaatsen en dealers dit adviseren aan klanten.

Dat is niet nodig, want de bedrijfskaart en de bestuurderskaart zijn uitwisselbaar tussen de oude en nieuwe tachografen. Dus een bedrijfskaart van de vorige generatie is gewoon te gebruiken in de smart tacho. Dit geldt ook voor de bestuurderskaarten.

Met de bedrijfskaart wordt de zogenaamde bedrijfslock gemaakt waarmee de gegevens beveiligd worden en met de bedrijfskaart kunnen deze gegevens dan gedownload worden.

De uitzondering is de werkplaatskaart van de werkplaats. De werkplaats moet wel een nieuwe generatie werkplaatskaart hebben om een smart tacho te kunnen activeren en kalibreren.

Tijdens de kennissessie op 3 september op de beurs Transport Compleet zal TLN nog een uitgebreide toelichting geven op de Smart tacho en het analyseren van de gegevens vanuit de smart tacho. Inschrijven kan via deze link​.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer