Ga naar hoofdinhoud

Ook in Nederland tolerantieperiode voor handhaving smart tacho 2

In vervolg op een eerdere oproep van de Europese Commissie aan de lidstaten van de Europese Unie om nieuwe voertuigen met een smart tacho 1 tot 31 december 2023 toe te staan op hun grondgebied, heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat besloten deze tolerantieperiode ook in Nederland toe te passen. Dit gebeurt in de vorm van een tijdelijke handhavingsstop. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen nationaal en internationaal transport.

In Nederland moeten nieuwe voertuigen geregistreerd vanaf 21-8-2023 voorzien zijn van een smart tacho 2. In Nederland is geen aanvullende regeling die het mogelijk maakt om voertuigen vanaf 21-8-2023 te registreren met een smart tacho 1. Wat er nu is, is een tolerantieperiode voor de handhavers om coulant om te gaan met voertuigen die geregistreerd zijn vanaf 21-8-2023 met een smart tacho 1. Dit volgt op advies van de EC omdat een aantal lidstaten wel een regeling heeft om voertuigen te registreren vanaf 21-8-2023 met een smart tacho 1. In Nederland hadden wij een eerdere andere regeling die problemen moest voorkomen met de zogenaamde multistage vehicles.  

Het gaat dus alleen om een handhavingstolerantie voor de handhaving en niet om een tolerantieperiode voor de inbouw van een smart tacho 2 in Nederland, zoals TTM.nl eerder abusievelijk meldde. Een belangrijk verschil dus.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer