Ga naar hoofdinhoud

‘Stel introductie smart tacho half jaar uit’

Branche-organisatie TLN, Evofenedex, RAI Vereniging, Bovag en KNV gaan binnenkort met minister van Nieuwenhuizen aan tafel voor overleg rond de vertraging van de digitale tachograafkaarten. De vertegenwoordigers gaan daarbij aandringen op uitstel met zes maanden van de introductie van de nieuwe slimme tachograaf.

Afgelopen week werd bekend dat de digitale werkplaatskaarten te laat beschikbaar komen door vertraging bij leverancier Kiwa. Hierdoor wordt het onmogelijk alle nieuwe vrachtauto’s te voorzien van een werkende slimme tachograaf voor 15 juni 2019. Dit is de datum waarop dat vanuit Europa verplicht is gesteld. Als gevolg van deze vertraging ontstaan bij transportondernemingen, handels- en productiebedrijven, voertuigleveranciers, garage- en onderhoudsbedrijven problemen en lijden zij financiële schade.

De minister heeft inmiddels aangegeven dat zij de zorgen van de sector deelt en geeft aan dat er een schadeprocedure moet komen.

Tijdens het overleg zullen de betrokken partijen daarom de minister verzoeken om bij de Europese Commissie aan te dringen op zes maanden uitstel van de wettelijke introductiedatum voor de smart tachograaf. Intussen moeten er oplossingen worden bedacht om de komende tijd toch slimme tachografen te kunnen ijken en activeren. Daarnaast willen de partijen zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de aangekondigde schadeprocedure wordt ingericht.

Bron: TLN

Eén reactie op “‘Stel introductie smart tacho half jaar uit’

  • Willem

    Hoe is het in de rest van Europa geregeld?
    Als die hun zaakjes wel op orde hebben zie ik weinig kans op uitstel van een Europese regeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer