Tachokaart: prijs omhoog, en dan weer omlaag • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tachokaart: prijs omhoog, en dan weer omlaag

De prijs van de tachograafkaart is per 18 januari vastgesteld op 101 Euro. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend. Brancheorganisatie TLN heeft meerdere malen geprotesteerd tegen verhoging van de prijs van de tachograafkaart.

TLN heeft het afgelopen jaar samen met andere branchepartijen bezwaar gemaakt tegen de verhoging door KIWA van de prijs van de tachograafkaart. De branche drong juist aan op een prijsverlaging omdat de prijzen in Nederland veel hoger liggen dan in bijna alle andere Europese landen. Het is aantoonbaar onjuist dat partijen niet gereageerd zouden hebben op internetconsultaties zoals in de toelichting in de Staatscourant staat.

Deze verhoging gaat vooraf aan de voorlopig geplande verlaging van het tarief met 9 Euro per juni dit jaar. Beschamend, zo liet TLN in een eerder bericht weten. De prijs van de Nederlandse kaart ligt nog steeds ver boven het gemiddelde van 59 euro en staat op de derde plaats als duurste van Europa. De minister heeft tot nu toe helaas nog niets gedaan met de herhaalde oproep van onder meer TLN om de prijs drastisch te verlagen.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer