Update 4.0e DTCO tachograaf moet gebruiksgemak vergroten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Update 4.0e DTCO tachograaf moet gebruiksgemak vergroten

Continental distribueert een nieuwe upgrade voor de slimme digitale tachograaf. De nieuwe softwareversie 4.0e van de DTCO biedt verbeterde prestaties en gebruiksvriendelijkheid, wat het dagelijkse werk voor chauffeurs gemakkelijker maakt.

Transportbedrijven die hun voertuigen upgraden naar versie 4.0e van de DTCO profiteren op diverse manieren. Nieuwe functies, zoals automatische herkenning van het huidige land, zorgen voor tijdwinst. Daarnaast biedt de nieuwe werktijd-teller – samen met de reeds bewezen rijtijd-teller – een beter en vollediger overzicht voor de chauffeurs. Het display geeft waarschuwingen weer bij overschrijding van de dagelijkse of wekelijkse werkuren, waardoor het risico op overeenkomstige overtredingen en boetes wordt verkleind. Verder is het tijdsbestek waarbinnen handmatige correcties en extra invoer van werktijden achteraf kunnen worden ingevoerd, aanzienlijk verlengd (tot tien minuten). Dit biedt chauffeurs meer flexibiliteit en reduceert het aandeel foutieve invoer veroorzaakt door haast.

Naast de nieuwe functies draagt de upgrade bij aan betere prestaties van de digitale tachograaf. Zo is de afhandeling van de bestuurderskaart(procedure) sterk vereenvoudigd en versneld. Het voertuig kan nu worden weggereden terwijl de kaart nog wordt ingelezen – hierbij geeft het ‘rijklaar’-display de chauffeur aan wanneer deze kan beginnen met rijden. Ook de wachttijd tot een handmatige invoer kan worden gedaan, is veel korter bij tachografen met de 4.0e-update.

Sinds de generatie DTCO 4.0 kan de VDO-tachograaf helpen bij het automatisch afstellen van de bestuurdersstoel en de achter- en buitenspiegels voor de bestuurder. Voor deze comfort-functie haalt de boordcomputer van het voertuig de informatie uit de ingestoken bestuurderskaart. Een voertuig dat zich aanpast naar bestuurdersprofiel is een functionaliteit die steeds vaker wordt aangeboden door fabrikanten. De 4.0e-upgrade heeft het proces enorm versneld.

“De nieuwe 4.0e-versie van onze DTCO-software is ontwikkeld in nauwe samenwerking met chauffeurs”, zegt Rob Tamse, managing director van Continental Automotive Trading Nederland BV. “Zo kunnen we optimaal voldoen aan hun behoeften. De update maakt het gebruik van de tachograaf comfortabeler en gemakkelijker. Bovendien gaan een aantal processen sneller en levert de tachograaf meer transparantie. Zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders profiteren enorm van deze upgrade.” Continental raadt alle wagenparkbeheerders aan om de upgrade te installeren.

De upgrade naar DTCO 4.0e is per direct beschikbaar voor alle slimme tachografen van de generatie VDO DTCO 4.0. De upgrade kan worden uitgevoerd in werkplaatsen (bijvoorbeeld als onderdeel van de periodieke keuring) en duurt minder dan 15 minuten. Elke upgrade omvat activering van de VDO Counter-functie en daarmee de werktijd-teller. Nieuw geleverde tachografen zijn al af fabriek uitgerust met versie 4.0e. Werkplaatsen die hun klanten de upgrade willen aanbieden, kunnen licenties verkrijgen bij hun gebruikelijke contactpersonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer