Thermo King levert connectiviteit voor onderbouwkoelunits • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King levert connectiviteit voor onderbouwkoelunits

Thermo King heeft de lancering van nieuwe connectiviteitsfuncties voor de zelfaangedreven  onderbouwkoelunits voor trucks  aangekondigd. Ook de Thermo King UT-serie kan nu gebruik maken van verbeterde realtime intelligentie dankzij het TK BlueBox-communicatiemiddel en de connectiviteitstechnologie.

Het TK BlueBox-communicatiemiddel en de Bluetooth-verbinding bieden 24 uur per dag volledig inzicht in de unit en beladingstoestand en zorgen voor bewaking op afstand en proactieve beheersing. Door het gebruik van  Bluetooth kunnen gebruikers op afstand en binnen een bepaald bereik eenvoudig instellingen beheren zoals ontdooien, pre-trip, setpoint en aanvullende besturingsinstellingen van de unit. Door middel van een internetverbinding, die onderdeel is van het Thermo King TracKing-pakket, kan de unit vanuit de hele wereld worden bereikt en bestuurd.

Het TK BlueBox-telematicasysteem kan via de gratis TK Reefer-app op een smartphone of ander apparaat met Bluetooth worden bestuurd. Hierdoor is de unit in realtime inzichtelijk en zijn kritieke data altijd beschikbaar. Zo is men ervan verzekerd dat de lading optimaal beschermd is.

“De TK BlueBox bestond al voor onze T-serie-units. Nu is dit systeem ook compatibel met onze onderbouw UT-serie,” vertelt Davide Previsdomini productmanager bij Thermo King. “Zo kunnen wagenparkbeheerders en chauffeurs op afstand toegang krijgen tot belangrijke data en realtime meldingen ontvangen om er zeker van te zijn dat de lading te allen tijde beschermd is en de unit zo efficiënt mogelijk functioneert. Als gebruikers iets ongewoons zien, kan men  het probleem direct aanpakken om een negatieve impact op de lading te voorkomen.”

Thermo King UT-serie-units die al in gebruik zijn, waaronder UT Spectrum-, UT Xtreme High Ambient- en UT-Hybrid-modellen, kunnen ook gebruik gaan maken van het Thermo King Connected Solutions-pakket, dankzij een snelle installatie van de TK BlueBox bij een van de Thermo King-dealers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer