Minder lege kilometers met nieuwe TMS-tool Dashdoc • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Minder lege kilometers met nieuwe TMS-tool Dashdoc

Dashdoc voegt met de Route-functie een extra functionaliteit toe aan haar transport management systeem. Via deze tool kunnen planners eenvoudig transporten optimaliseren. Trajecten worden geoptimaliseerd om de kostprijs van leveringen te verminderen, lege kilometers te voorkomen en de CO2-uitstoot terug te dringen.

Transporteurs verkiezen efficiënt transport boven de panoramische route om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Om hen te helpen met het uitstippelen van de beste routes voor leveringen, ontwikkelde Dashdoc de Route-functie binnen haar transport management systeem (TMS). Daarmee beantwoordt het platform nog beter aan de noden van transporteurs en verladers.

Optimaal traject

​Met de Route-functie kunnen gebruikers eenvoudig transportorders opvragen en de optimale route voor deze transporten bepalen. Dat is vooral interessant wanneer één vrachtwagen verschillende bestemmingen op de route heeft. Deze transporten kunnen in real-time opgevolgd worden. In plaats van aparte trajecten in te plannen voor de verschillende leveringen van één vrachtwagen, wordt een optimaal traject uitgestippeld. Zo ligt de kostprijs voor deze transporten een stuk lager, wordt de vracht zo efficiënt mogelijk vervoerd met zo weinig mogelijk lege vrachtwagens en wordt de C02-uitstoot verminderd. Op die manier biedt de tool zowel economische als ecologische voordelen.

“Door gebruik te maken van de Route-tool behouden transporteurs het overzicht en de controle over de kosten van hun transporten”, stelt Sami Dandache, general manager Benelux bij Dashdoc. “Het wordt voor hen eenvoudiger om rekening te houden met de verschillende factoren die een impact hebben op transporten, zoals reistijden en hun lading. Zo kunnen ze leveringen zo optimaal mogelijk organiseren. In de loop van 2023 zullen we nog meer functionaliteiten toevoegen aan de tool”, blikt hij vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer