Ga naar hoofdinhoud

TomTom levert verkeersdata aan nieuwe cloudoplossing van PTV Group

TomTom integreert zijn verkeersgegevens in de nieuwe oplossing voor geautomatiseerde transportmodellen van PTV Group, PTV Model2Go. Door de samenwerking kunnen miljoenen ritten wereldwijd geanalyseerd worden. Hierdoor kunnen transportplanners geïnformeerde beslissingen nemen over de inrichting van steden en de verkeersstroming.

Door de miljoenen geanonimiseerde datapunten biedt TomTom een compleet beeld van de meest gebruikte routes en verkeersstromen en populaire ‘points of interest’. Met behulp van deze data kost het PTV Group minder tijd om vervoerspatronen in steden of regio’s te modelleren. Ze weten nu namelijk hoe mensen zich verplaatsen en dit helpt ze om slimmere vervoersmogelijkheden te ontwikkelen voor steden.

Mike Schoofs, Chief Revenu Officer bij TomTom: “We zijn er trots op dat we al meer dan tien jaar samenwerken met PTV Group en dat we nu ook verkeersdata kunnen leveren voor de nieuwste innovatieve oplossingen van het bedrijf.”

“PTV Group en TomTom werken al meer dan 10 jaar samen om de meest voorkomende problemen op het gebied van mobiliteit en logistiek op te lossen, en we zijn verheugd om deze samenwerking uit te breiden met onze krachtige Model2Go-oplossing”, zegt Christian U. Haas, CEO van PTV Group. “Door het integreren van de nieuwste reisgegevens en het integreren van de herkomst- en bestemmingsinformatie van TomTom, tillen we onze kant-en-klare modellen naar nieuwe hoogten.”

PTV Model2Go combineert intelligente modelontwikkelingstechnologie met de uitgebreide verkeersgegevens van TomTom – gebaseerd op de geanonimiseerde en GDPR-conforme analyse van miljoenen reizen, voorkeursroutes en meest gereden straten door de tijd heen. Het revolutioneert het proces van het bouwen van basisvervoermodellen voor elke stad of regio wereldwijd en realiseert dit binnen slechts een week. Gebruikers uit verschillende sectoren, waaronder overheid, industrie en onderzoek, krijgen een kant-en-klare basis om zowel eenvoudige als ingewikkelde modelleringsgebruikscases voor hun behoeften te ontwikkelen.

De oplossing integreert TomTom Origin Destination (O/D) analyse en gedetailleerde informatie over ritdynamiek en voorkeursroutes van bestuurders. Op basis van geavanceerde algoritmen die anonieme Floating Car Data (FCD) analyseren van meer dan 600 miljoen aangesloten apparaten, biedt de O/D-analyse van TomTom een compleet beeld van de meest gebruikte routes en verkeersstromen tussen populaire points of interest – het laat zien hoe mensen zich verplaatsen en helpt slimmere mobiliteitsopties vorm te geven in 79 markten wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer