Twee miljoen euro investering voor matching platform UTurn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twee miljoen euro investering voor matching platform UTurn

Het transport matching platform UTurn heeft vorige week een investering van 2 miljoen euro aangetrokken. Het groeikapitaal wordt ingezet om het platform door te ontwikkelen en internationaal uit te rollen.

De missie van UTurn is de logistieke sector transparanter en efficiënter maken met behulp van data en technologie. In deze filosofie past de keuze voor een strategische investeerder met veel ervaring in de industrie. Hiermee vergroot UTurn haar netwerk en voegt waardevolle logistieke kennis toe om de (internationale) groei te versnellen.

UTurn onderscheidt zich door de focus op (box)containers en het platform model. Door direct contact te faciliteren tussen partijen in de transportketen, verhoogt UTURN de transparantie én efficiëntie. Partijen bepalen zelf de prijs voor het transport, die daardoor altijd marktconform is. UTurn ondersteunt vervolgens door het volledige proces van “order to cash” te digitaliseren en te optimaliseren.

Inmiddels zijn meer dan 150 opdrachtgevers en 1.000 vervoerders aangesloten. Sinds de lancering in 2018 is een groei van meer dan 700 procent op jaarbasis gerealiseerd. Resultaat: lagere kosten voor verladers en vervoerders, hogere bezettingsgraden en een duurzamere sector.

UTurn staat aan het begin van een uitdagend groeitraject. In 2020 staat de uitrol naar andere Europese havens en regio’s op de planning. Voor de ontwikkeling van het platform, staan “real-time visibility” en een zelflerend matching algoritme op de agenda.

UTurn is in 2017 opgericht als matching platform voor en door de transportsector. Sinds de lancering, richt UTurn zich volledig op het wegtransport van (box)containers en is actief in de Benelux en Duitsland. UTurn is gevestigd in Rotterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer