Typegoedkeuring Data2Track voor vaste mest en niet luchtgeveerd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Typegoedkeuring Data2Track voor vaste mest en niet luchtgeveerd

Data2Track ontvangt  als eerste partij in Nederland de typegoedkeuring voor het transport van vaste mest bij niet lucht geveerde voertuigen. Het bedrijf had al een goedkeuring voor lucht geveerde voertuigen maar heeft nu ook de goedkeuring voor alle overige voertuigen, die zijn uitgerust met bladvering, hydraulische vering of in het geheel niet zijn geveerd.

AGR Cockpit Data2track

Vanaf 1 januari 2016 dient elk transportmiddel, wat is geregistreerd bij RVO te voldoen aan de wettelijke eisen die zijn vastgelegd in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet voor het vervoer van vaste mest. De AGR Cockpit bestaat uit een bedieningspaneel (actief deel) wat in de cabine wordt geplaatst en een trailer controller (passief deel), welke wordt bevestigd op de as van de bakwagen, aanhanger en/of oplegger. Bij het laden of lossen wordt automatisch de verplichte informatie verstuurd naar RVO. De AGR Cockpit is een uniek systeem dat de verplichte registratie van meststoffen combineert met diverse boordcomputer functies, waaronder: berichtenmodule, ritregistratiesysteem, geïntegreerde truck navigatie, urenregistratie met koppeling cao-verloning en een AGR/GPS module België.

Rob Bouwer, Commercieel Directeur Data2Track: “De AGR Cockpit voor niet luchtgeveerde voertuigen, veelal landbouwvoertuigen, werkt grotendeels volgens hetzelfde principe als de AGR Cockpit voor luchtgeveerde voertuigen. Uiteraard werkt het sensor gedeelte bij bladvering of hydraulische vering anders dan bij luchtvering.  Ook voor niet geveerde voertuigen, zoals veel kippers en meststrooiers hebben wij een oplossing gevonden om het moment van laden en lossen automatisch te registreren. Zeker voor dit laatste type voertuig is Rob Bouwer er van overtuigd een uniek product in huis te hebben.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer