Ga naar hoofdinhoud

UTA biedt hulp bij levering tolkastjes

De nieuwe vrachtwagentol in België is op 1 april 2016 gestart met aanzienlijke kinderziekten. Technische problemen en bottlenecks bij de levering van de On-Board Unit (OBU) van de Belgische tolexploitant Satellic hebben bij chauffeurs en expeditiebedrijven onvrede en grote tijdverliezen teweeg gebracht. “Wachttijden hebben bij expeditiebedrijven ernstige consequenties voor de kosten“, zegt Volker Huber, directeur van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA). “Daarom hebben wij voor onze klanten een snelle, effectieve oplossing gecreëerd en bij tien veel gebruikte grensovergangen binnen de korste keren mobiele servicepunten ingericht.“ Met groot succes : van 31 maart tot 8 april zijn meerdere duizenden UTA-Card-houders geholpen. Zij konder ter plaatse hun Satellic-box in ontvangst te nemen.

UTA-Station_Boxübergabe_B“Voor UTA heeft het prioriteit, de expediteurs en hun chauffeurs snel en praktisch terzijde te staan“, licht Volker Huber toe. Om deze reden werden de klanten van de tank- en servicekaartenaanbieder de afgelopen dagen niet alleen bij de OBU-servicestations, maar ook door teams uit het hoofdkantoor in Kleinostheim en uit andere Europese landen ondersteund, om het tijdverlies tot een minimum terug te brengen. De ondersteuning ging van technische hulpverlening en logistiek tot reserveringen van boxen voor de uitlevering aan de UTA-servicestations. Intussen functioneert de OBU-verdeling echter ook bij de Satellic service points langs de Belgische grenzen beter. “De behoefte wordt merkbaar minder. Daarom hebben wij besloten, onze hulpactie ter plaatse te beëindigen.“ De afgelopen dagen had UTA reeds het aantal van zijn mobiele verdeelstations stap voor stap gereduceerd.

Om bij de Satellic servicepunten een OBU te krijgen, zijn alleen een zogenaamde fast-track-aanmelding en het deponeren van een borgsom van 135 euro per apparaat nodig. Bovendien is de box ook via het Road User Portal van de Satellic-website te verkrijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer