Ga naar hoofdinhoud

Van der Heijden implementeert IXSuite voor containertransport

Transportbedrijf G. van der Heijden & Zn in Ridderkerk heeft gekozen voor de implementatie van IXSuite van Ixolution. Met de keuze voor IXSuite kiest G. van der Heijden & Zn voor meer transportautomatisering en uitgebreidere containertransport-services. IXSuite is een geïntegreerd TMS dat is voorzien van diverse modules, elk ontwikkeld voor specifieke logistieke activiteiten.

Met de keuze voor IXSuite van Ixolution verwacht G. van der Heijden & Zn de bedrijfsdoelen beter te kunnen realiseren dan met het TMS dat al ongeveer twee decennia geleden werd geïmplementeerd. Dit TMS is in de loop der jaren zowel goed onderhouden als verder uitgebouwd. “Toch is het inmiddels verouderd. Daarnaast is er minder expertise voor dit TMS te vinden bij IT-specialisten”, vertelt Bert van der Heijden, directeur bij G. van der Heijden.

De module TransportOperator Container Haulage zal binnen IXSuite een centrale rol spelen bij G. van der Heijden. De module moet de transporteur steunen bij het realiseren van de bedrijfsdoelen: “Voormelden wordt eenvoudiger, zowel in de Rotterdamse als in de Antwerpse haven. Daarnaast kunnen we met IXSuite informatie nog beter en sneller controleren. Dit helpt ons bij het juist informeren van onze klanten voorafgaand aan een transportopdracht. Ook geeft het TMS betere statusinformatie. Niet alleen over aankomsttijden bij de klanten van onze klanten, maar ook bij het doorgeven van updates over de terminals en de depots waar we gebruik van maken.” De transporteur is actief in het Europese containervervoer voor zowel rederijen als expediteurs. Aanvullend verzorgt de onderneming ‘Ruhr distributie’ en staalvervoer.

Ton Stuit (links) en Bert van der Heijden net na de ondertekening

G. van der Heijden & Zn kiest voor een gehoste versie van de IXSuite-applicatie. Het transport management systeem is daardoor vanuit de cloud te benaderen. Een voordeel voor de transporteur is dat de onderneming niet over eigen servers dient te beschikken. Ton Stuit, mede-eigenaar en directeur bij Ixolution: “Hiermee ontzorgen we de klant.” 

Tijdens de implementatie koppelt Ixolution IXSuite aan diverse andere systemen, waaronder Transics-boordcomputers en het boekhoudsysteem. Stuit: “Ook koppelen we het TMS aan Portbase voor activiteiten in de Rotterdamse haven. Aanvullend koppelen we met de Antwerpse haven voor werkzaamheden die G. van der Heijden voor PSA en DPWorld verricht.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer