Vida XL werkt samen met Google Cloud aan data-driven groeiplannen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vida XL werkt samen met Google Cloud aan data-driven groeiplannen

Google Cloud en VidaXL gaan een driejarig strategisch partnerschap aan om de digitale groeiambities van het internationale online merk te faciliteren. Om een betere schaalbaarheid, continuïteit en flexibiliteit van zijn IT-systemen te bieden, migreert VidaXL een deel van zijn IT-infrastructuur voor core SAP workloads zoals ERP Central Component (ECC) en Extended Warehouse Management (EWM) naar Google Cloud.

VidaXL is een snelgroeiend, internationaal online merk, actief in 29 landen en met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland. Door over te stappen van hun on-premise IT-infrastructuur naar Google Cloud, wil het merk nieuwe tools, vaardigheden en een organisatiecultuur opbouwen die op basis van data werkt – met name uit zijn SAP-systemen die transacties, klantgedrag, informatie over de toeleveringsketen en meer omvatten. Met de toonaangevende cloud-infrastructuur, het databeheer en analysediensten van Google Cloud, kan VidaXL meebewegen met de eisen van klanten en zijn bedrijfsstrategie aansturen via data-driven beslissingen, waardoor ze hun klanten nieuwe en meer gepersonaliseerde winkelervaringen kunnen bieden.

VidaXL biedt een breed scala aan producten aan in categorieën zoals meubilair, sport, huis en tuin en hardware. Om aan de veranderende vraag van afnemers te voldoen, breidt VidaXL productgroepen regelmatig uit en betreden zij nieuwe markten via een ruim aanbod aan kanalen. Het bedrijf maakt steeds meer gebruik van data om deze beslissingen te onderbouwen. Om dit op grote schaal te kunnen doen, moeten de IT-teams van VidaXL grote, vaak uiteenlopende, datasetes beheren en analyseren. Door de SAP-workloads naar Google Cloud te migreren, kan het bedrijf gebruikmaken van een zeer flexibele infrastructuur en cloudgebaseerde services zoals BigQuery. Dit helpt de tijd die VidaXL nodig heeft om cruciale SAP-gegevens te verwerken en analyseren aanzienlijk te verkorten, en biedt een veilige, betrouwbare en schaalbare basis voor toekomstige uitbreiding.

Ted van Dongen, CIO van VidaXL: “De keuze voor Google Cloud als onze provider was een logische en waardevolle IT-beslissing. VidaXL groeit in hoog tempo en onze klanten staan centraal bij alles wat we doen. Door te investeren in een open cloud-infrastructuur kunnen we schalen en meebewegen met de behoeften van onze klanten. Want snelheid is precies waar het allemaal om draait: we groeien niet alleen, we groeien ook heel snel. En met Google Cloud kunnen we dat nu faciliteren.”

Joris Schoonis, Country Manager van Google Cloud in de Benelux: “Merken zoals VidaXL beschikken over enorme hoeveelheden data, vaak in SAP-systemen, die benut kunnen worden voor betere inzichten in klantgedrag en markttrends. We zijn er trots op om met VidaXL samen te werken om deze bedrijfskritische systemen en data naar de cloud te brengen en te helpen een datagedreven basis te leggen voor toekomstige groei.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer