Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Nieuwe trucknavigatie van TomTom

TomTom lanceert TomTom GO Expert Plus, een navigatiesysteem speciaal voor vrachtwagenchauffeurs. De nieuwe oplossing, die voortbouwt op zijn voorganger TomTom GO Expert, stippelt de beste route uit voor chauffeurs zodat ze niet per ongeluk door lage-emissiezones (LEZ) rijden.

Dat is belangrijk omdat de groei van het aantal LEZ in de Europese Unie voor grote uitdagingen zorgt in de transportsector. Veel vrachtwagens voldoen nog niet aan de vereiste emissienormen, wat leidt tot hoge boetes. Vrachtwagenchauffeurs moeten daarom opletten waar ze mogen rijden en hun route zorgvuldig uitstippelen. De TomTom GO Expert Plus sluit LEZ uit van de routes voor vrachtwagenchauffeurs, zodat lokale regelgevingen worden nageleefd.

Real-time verkeersinformatie en routebeschrijving

Om chauffeurs niet af te leiden van de weg, maakt het navigatiesysteem gebruik van Enhanced Visual Cues, animaties op de digital cockpit. Dit waarschuwt bestuurders voor aankomende afslagen of bijvoorbeeld het wisselen van rijstrook. Zelfs wanneer een vrachtwagenchauffeur zonder geluid navigeert, zijn de instructies duidelijk te volgen via de digital cockpit en kunnen ze focus houden op de weg.

Daarnaast ontvangen chauffeurs real-time verkeersupdates. Zo kunnen ze gemakkelijk anticiperen op files en wegwerkzaamheden en hun aankomsttijd inschatten, zodat hun levertijden altijd up-to-date zijn.

Extra informatie voor vrachtwagenchauffeurs

De TomTom GO Expert Plus heeft POI’s (Points of Interest) die zijn afgestemd op vrachtwagenchauffeurs. Denk aan rustplaatsen en parkeerplaatsen speciaal voor vrachtwagens, met extra ruimte.

De navigatie zal blijven verbeteren en uitbreiden met meer functies. Zo kunnen er meerdere profielen worden ingesteld, wat ideaal is voor bedrijven met meerdere vrachtwagens in hun wagenpark. In deze profielen staan specifieke afmetingen per voertuig, het gewicht en eventuele risicovolle ladingen. De navigatie kan vervolgens rekening houden met deze specificaties bij het uitzetten van de meest geschikte route, en bijvoorbeeld wegen, bruggen en tunnels vermijden waar de vrachtwagen niet kan of mag rijden.

“De TomTom GO Expert Plus laat het belang van afgestemde navigatie voor vrachtwagenchauffeurs zien”, zegt Pim Spaanderman, Managing Director van TomTom Consumer. “Met het product verbeteren we de rijervaring voor vrachtwagenchauffeurs in heel Europa. We zijn er trots op dat we voortbouwen op het erkende merk GO Expert, en deze nieuwe oplossing aan onze klanten kunnen aanbieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer