Ga naar hoofdinhoud

Vinturas helpt Mitsubishi met optimalisatie supplychain

Mitsubishi Motors Europe (MME) heeft voor de introductie van de nieuwe generatie ASX en de compleet vernieuwde Colt de interoperabele netwerkoplossing van Vinturas geïmplementeerd. Met de integratie van de supplychain-technologie van Vinturas wordt de logistiek verder gestroomlijnd en worden de distributiemogelijkheden binnen de Europese supplychain voor afgewerkte voertuigen vergroot.

Het creëren van een datagestuurde end-to-end-supplychain die resulteert in aanzienlijk lagere kosten en flinke besparingen is voor de sector afgewerkte voertuigen nu eenvoudig haalbaar. Vinturas heeft de processen en workflows van Mitsubishi Motors Europe (MME) geautomatiseerd en levert oplossingen voor de netwerkinteroperabiliteit tussen de verschillende IT-toepassingen, functionaliteiten en handelspartners. MME heeft de beschikking over en beheert de data en informatie van alle partijen binnen hun end-to-end-supplychain op een manier die dankzij de grotere transparantie en betere traceerbaarheid van voertuigen voor alle partijen gunstig uitpakt.

Het eerste trajectsegment, voor de nieuwe generatie ASX die in Spanje wordt geproduceerd, is inmiddels met succes geïmplementeerd. Het volgende trajectsegment is voor de compleet vernieuwde Colt die in Turkije wordt geproduceerd, en de mogelijkheid bestaat dat meer productiefaciliteiten en Vinturas-modules zullen volgen.

Bas van Groenewoud, General Manager Vehicle Supply Chain Management bij MME: “Vinturas heeft er met hun geavanceerde private blockchain-technologie, die snel en eenvoudig kon worden geïmplementeerd, voor gezorgd dat de beschikbaarheid en de nauwkeurigheid van onze data is toegenomen. Hierdoor kunnen we op het juiste moment de juiste datagestuurde beslissingen nemen en is de transparantie en accountability binnen onze supplychain toegenomen.”

Ronald Kleijwegt, CEO van Vinturas: “We zien dat steeds meer Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en logistieke dienstverleners van over de hele wereld belangstelling hebben voor onze unieke interoperabele netwerkoplossing. Dankzij Vinturas hebben OEM’s niet alleen controle over hun volledige waardeketen, alle data en informatie, maar kunnen ze ook vanwege de kostenreductie en een vermindering van het werkkapitaal een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen. Vooral dit laatste is in deze tijden van continue veranderingen en verstoringen van groot belang. We vinden het een voorrecht dat we MME van dienst kunnen zijn met onze innovatieve technologie en zijn trots op het geweldige teamwerk dat heeft geleid tot een succesvolle implementatie.”

Vinturas maakt voor het digitaliseren van het gehele distributieproces, van de levering van onderdelen en componenten tot uiteindelijke levering aan de klant, gebruik van private blockchain-technologie. Hierdoor is het gehele proces voor alle handelspartners binnen de supplychain veel transparanter. De betrokken partijen delen hun data en informatie in een streng beveiligde cloud-omgeving, waarbij ze zelf eigenaar blijven van de betreffende data en informatie. Met deze innovatieve, interoperabele end-to-end-oplossing voor supplychains laat Vinturas zien dat er binnen de gehele waardeketen aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer