Volta Zero met Here EV-navigatie met What3words • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volta Zero met Here EV-navigatie met What3words

De elektrische distributietruck Volta Zero zal in de nabije toekomst worden uitgerust met navigatiediensten van Here Technologies. De Volta Zero zal gebruik maken van EV Range Assistance, een functie van Here, op maat gemaakt voor leveringen in de binnenstad. Dit omvat de voorspelling van de actieradius van vrachtwagens op de route en maakt routeplanning inclusief meerdere leveringsstops mogelijk. Zoeken, routebepaling, real-time verkeersinformatie en stapsgewijze navigatie zullen zowel on- als offline beschikbaar zijn.

Here Navigation stelt Volta Trucks in staat om te profiteren van het navigation-as-a-service-model voor een vereenvoudigde infotainment-leveringsketen en ontwikkelingsproces. De voordelen zijn onder andere lagere kosten, betere schaalbaarheid en Volta Trucks kan een In-Vehicle-Infotainment (IVI) systeem leveren dat op afstand geconfigureerd en gemonitord kan worden door klanten, waardoor het mogelijk wordt om de chauffeurservaring consistent te updaten en te upgraden. Veilige gegevensoverdracht tussen de truck en de cloud verbetert de veiligheid en privacy van de bestuurder, terwijl hij via streaming ook toegang heeft tot de meest recente kaartgegevens.

Met Here Navigation zullen bestuurders gebruik kunnen maken van de innovatieve geolocatietechnologie, What3words. What3words is een eenvoudige manier om een precieze locatie te identificeren op een manier die accurater is dan alleen een straat met een nummer. What3words heeft de wereld verdeeld in een raster met vierkanten van 3 meter; elk vierkant kreeg een unieke combinatie van drie willekeurige woorden: een What3words adres. Chauffeurs kunnen What3words-adressen rechtstreeks in hun in-truck systemen invoeren, zodat ze gemakkelijk kunnen navigeren naar specifieke locaties zoals ingangen van gebouwen of laadperrons – ideaal voor druk bezette chauffeurs die meerdere leveringen in een stad doen.

Ian Collins, Chief Product Officer van Volta Trucks, zei: “Ik ben verheugd om Here te bevestigen als de leverancier van ons navigatiesysteem voor de Volta Zero, inclusief de integratie van What3words. Here Technologies is een andere leverancier van wereldklasse voor Volta Trucks, die de volledige functies van ingebouwde navigatie levert, maar met de gebruikerservaring van een mobiele navigatieapplicatie. Met Here Navigation kunnen we onze bestuurders innovatieve en gedifferentieerde ervaringen bieden en tegelijkertijd onze toeleveringsketen vereenvoudigen – een belangrijk voordeel dat onze versnelde route naar de markt ondersteunt.”

“We zijn blij dat we de lange ervaring in het werken met toonaangevende OEM’s kunnen inzetten door Volta Trucks te helpen de beste navigatie-ervaring te bieden aan zijn vrachtwagenchauffeurs. Vrachtwagens van 16 ton binnen stadscentra navigeren is een uitdaging op zich – met onze vrachtwagenattributen en onze EV-berekeningscalculator kunnen Volta Zero-bestuurders zich concentreren op wat het belangrijkst is – de weg voor hen”, concludeert Gino Ferru, General Manager EMEAR en Senior Vice President bij Here Technologies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer