Ga naar hoofdinhoud

1100 euro voor een leerwerkplek

Leerlingen zijn, zeker in de huidige economische situatie, een kwetsbare groep werknemers. Daarom neemt de branche voor het komend schooljaar extra maatregelen om leerwerkplekken te behouden. Leerbedrijven kunnen rekenen op een premie van 1.100 euro per nieuwe BBL-leerling.

opleiden jong personeelSociale partners hebben onlangs in OOMT besloten dat voor werkgevers die in het schooljaar 2009-2010 een instromende BBL-leerling op niveau 1 en 2 een leerwerkplek bieden, een premie van 1.100 euro beschikbaar is. Met deze nieuwe regeling komt de vergoeding voor school- en boekengeld voor de instromers te vervallen. Daarover staat binnenkort meer informatie op de OOMT-website.

Het leerbedrijf is vrij om te bepalen hoe die premie precies wordt aangewend. OOMT beveelt aan in ieder geval een deel te benutten voor school- en boekengeld en RPT-dagen. Die dagen maken de leerling immers versneld praktisch inzetbaar. Door OOMT-stimulering en ESF-subsidie, kunnen werkgevers RPT-dagen tegen het sterk gereduceerde bedrag van 75 euro inkopen.

OOMT zet voor het schooljaar 2009-2010 steviger in op de instroom van nieuwe leerlingen, want daar ligt het belangrijkste knelpunt. Voor doorstromers is de leerwerkplek in het algemeen zekerder. Veel lastiger is het waarborgen van voldoende ‘nieuw bloed’ door leerwerkplekken te vinden voor nieuwe leerlingen. Naast de hogere premie doet OOMT nog meer, bijvoorbeeld met het bieden van maatwerk als vraag en aanbod van BBL-leerlingen niet op elkaar aansluiten.

Eerder dit jaar kwam OOMT ook al snel in actie voor het behoud van leerwerkplekken en leerlingen. Toen was er premie beschikbaar voor bedrijven die een leerwerkplek ter beschikking stelden aan leerlingen die door de economische situatie elders in de branche hun baan waren kwijtgeraakt.

Natuurlijk zit de economische situatie nu fors tegen, maar arbeidsmarktbeleid is een zaak van lange adem. OOMT-secretaris Bea Berndsen verwoordt het zo: “Als er nu geen leerlingen instromen, zitten er geen nieuwe medewerkers ‘in de pijplijn’ tegen de tijd dat de economie weer aantrekt. Het is van groot belang om leerlingen zo snel mogelijk bij de start van hun opleiding perspectief op een plek in de branche te bieden. Het zou erg zonde zijn als de nieuwe instroom voor onze branche verloren gaat, omdat er onvoldoende leerwerkplekken zijn. Aan jong talent is, zodra de economie weer aantrekt, weer grote behoefte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer