12,7 miljard euro voor Europese transportinfrastructuur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

12,7 miljard euro voor Europese transportinfrastructuur

De INEA (Innovation and Networks Executive Agency heeft de handtekening gezet voor financiering van in totaal 263 projecten die vallen onder Connecting Europe Facility (CEF). Voor al deze projecten is 12,7 miljard euro beschikbaar, dat de Europese transportinfrastructuur sneller, veiliger en duurzamer moet maken.

Violeta bulc EU 2015Transportcommissaris Violeta Bulc: “Ik ben blij dat de grootste investering die ooit door de EU op het gebied van vervoer gedaan is realiteit wordt. Al deze projecten zullen Europa beter verbinden en zorgen voor het vergroten van concurrentie, de groei en de werkgelegenheid. Het schoner maken van de transportsector door middel van groenere brandstoffen en digitale integratie draagt bij aan twee prioriteiten van de Commissie: Energie Unie en de Digitale Agenda. ”

INEA-directeur Dirk Beckers, die de laatste subsidieovereenkomsten tussen de begunstigden en het Agentschap ondertekende, merkte op: “Ik ben erg blij dat na de laatste handtekeningen alle 2014 CEF vervoersprojecten officieel beginnen Het agentschap zal er nu voor zorgen dat alles verloopt volgens plan. Zo kan elk individueel project leveren zoals gepland en we kunnen beginnen een geïntegreerd openbaar vervoer in de hele Europese Unie op te bouwen.

INEA zal alle projecten te ondersteunen tijdens hun bestaan, zoals het altijd heeft gedaan, en tevens haar deskundigheid aanbieden.” De 263 projecten zijn voornamelijk gelegen op de belangrijkste trans-Europese vervoersnetwerken.  43 van deze projecten, goed voor 4,6 miljard euro, vallen onder het Cohesiefonds. Het zijn onder meer Rail Baltica, de Brenner-basistunnel, de Seine-Schelde waterweg, het Caland Bridge en de Fehmarnbeltverbinding. Kleinschaliger initiatieven zijn grensoverschrijdende projecten tussen Groningen en Bremen, de IJzeren Rijn spoorlijn, LNG (Liquefied Natural Gas) implementatieplannen of projecten de verbetering van de bevaarbaarheid van de rivier de Donau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer