Ga naar hoofdinhoud

AB Texel mag flexibele werkroosters blijven gebruiken

AB Texel Group is tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV en CNV over het hanteren van flexibele werkroosters voor chauffeurs in het aardappeltransport. AB Texel Group en de betreffende chauffeurs zijn opgelucht. Op deze manier kan de onderneming haar klanten optimaal blijven bedienen en tegemoet komen aan de wensen van haar chauffeurs.

AB Texel Group was al lange tijd in gesprek met FNV en CNV over het formaliseren van alternatieve werkroosters in het aardappeltransport. Jaren geleden is AB Texel Group met deze roosters begonnen om tegemoet te komen aan de wensen van klanten. Maar ook om flexibiliteit in werkroosters aan te bieden aan medewerkers. Chauffeurs konden vrijwillig deelnemen en op elk moment terug naar een regulier werkrooster wanneer zij dat wensten.

Dergelijke alternatieve werkroosters wijken echter af van de cao. Om die reden verzochten het FNV en CNV AB Texel Group een aantal maanden geleden om te stoppen met deze alternatieve werkroosters. Uit een stemming onder hun vakbondsleden kwam naar voren dat het merendeel van de leden negatief tegenover de werkroosters stond.

Als reactie liet AB Texel Group een onderzoek door een onafhankelijk bureau uitvoeren naar de mening van alle aardappelchauffeurs die in deze roosters werken (in totaal 128). Hieruit kwam naar voren dat 94% van de chauffeurs het huidige werksysteem wilde behouden.

Inmiddels hebben de vakbonden hierop gereageerd. Uit een nieuwe stemming onder de vakbondsleden kwam naar voren dat 86 procent  van de leden voor het behoud van de werkroosters is. Dit betekent dat de vakbonden bereid zijn om de werkroosters van AB Texel te formaliseren, tot grote tevredenheid van directie en medewerkers van AB Texel Group.

COO Anne Pieter Frings van AB Texel Group: “We zijn blij dat we samen met de vakbonden tegemoet kunnen komen aan de wens van het overgrote deel van de chauffeurs. Op deze manier kunnen we onze chauffeurs flexibele roosters bieden en onze klanten goed blijven bedienen. Deze flexibiliteit in werkroosters zal in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden.”

“AB Texel Group kijkt dan ook uit naar een constructieve voortzetting van de samenwerking met de vakbonden. Want alleen door samen sterk te staan, blijven we toekomstbestendig”, aldus CEO Dennis Wetenkamp van AB Texel Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer