Ga naar hoofdinhoud

AB Texel neemt Ecotrans Logistics over van Nijhof-Wassink

AB Texel Group en Nijhof-Wassink Group hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van het zakgoedtransport van Ecotrans Logistics. Met deze overname versterkt AB Texel Group haar positie in zakgoeddistributie voor onder meer verpakt veevoer, premixen en kunstmestproducten. Per 1 oktober 2023 worden de medewerkers, klanten, het wagenpark bestaande uit 41 trucks, 50 schuifzeiltrailers en 50 kooiapen en het kantoorpand in Vaassen overgenomen. 

“We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan”, geeft Erik Schiphorst, CEO van Nijhof-Wassink Group, aan. Als familiebedrijf werken wij altijd aan onze continuïteit. Daarbij zijn onze collega’s zeer belangrijk. De core business van de transportbedrijven binnen de Nijhof-Wassink Group: Nijhof-Wassink en Wemmers is bulkdistributie en warehousing voor klanten in de chemie, food en feedindustrie. Om met haar wagenpark van ruim 750 vrachtwagencombinaties hierin verder te kunnen excelleren en Ecotrans Logistics de ruimte te geven om verder te groeien, is gekeken naar de beste optie voor Ecotrans Logistics en haar medewerkers. Die is gevonden in de overname door AB Texel Group.”

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “We zijn verheugd dat we onze krachten kunnen bundelen met Ecotrans Logistics. Het bedrijf en de vakmensen passen zeer goed bij ons. We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom. Door de overname verstevigen we ons fundament in de zakgoeddistributie, een specialisme waar we ons de afgelopen jaren sterk op hebben toegelegd. Dat doen we om klanten in de agri- en foodsector een complete oplossing te bieden voor hun specifieke logistieke behoeften en hen volledig te ontzorgen. Met ons dichte netwerk, data en vakkundige medewerkers als sleutels tot succes.” Na de overname telt de moderne vloot van AB Transport Group ruim 1.700 trucks en 2.650 trailers waarvan 150 schuifzeiltrailers.

Dennis Wetenkamp voegt toe: “Een strategische keuze en onderdeel van de overeenkomst is ook dat Volvo en Renault Truck dealerbedrijf Nijwa, dochteronderneming van Nijhof-Wassink Group, onze afleverende dealer wordt van Volvo en Renault trucks en onderdelen. Daarbij gaan zij intensiever samenwerken met onze DAF Service Partner TSF.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer