Amazon start logistieke operatie in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Amazon start logistieke operatie in Nederland

Amazon kondigt de lancering aan van het nieuwe delivery station in Nederland. Deze locatie in Rozenburg, nabij Schiphol, zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon en zal de afstand en de tijd verminderen die nodig is om alle producten aan onze klanten te leveren, overal en altijd.

“We zijn verheugd dat we ons eerste delivery station lanceren in Nederland,” zegt Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland. “Sinds de lancering van Amazon.nl in 2020, hebben wij veel positieve feedback ontvangen van onze Nederlandse klanten. Naarmate de groei van ons bedrijf blijven we investeren, met name in ons logistieke netwerk binnen Nederland. Met de introductie van dit nieuwe delivery station wordt de bezorging aan onze klanten nog efficiënter.”

Het gebouw van maar liefst 8500 m², dat op 14 juli 2021 is geopend, levert aan klanten uit het gebied rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Delivery stations spelen een cruciale rol in de laatste kilometers van ons bestelproces en zorgen voor extra snelheid bij de bezorging aan onze klanten. Pakketten worden vanuit bestaande Amazon magazijnen en sorteringscentra in Europa verstuurd naar een delivery station, waar ze in bestelauto’s worden geladen om vervolgens te worden bezorgd bij onze klanten. Voor andere delen van het land werkt de webwinkel samen met pakketbezorgers van PostNL, DHL Nederland en Red Je Pakketje. Daarnaast is er nog voor 450 pakketbezorgers van onafhankelijke koeriersbedrijven werk.

Amazons delivery service partners zullen in het derde kwartaal van 2021 pakketten bij klanten bezorgen met 40 elektrische bestelauto’s. Bovendien zal de nieuwe bezorghub worden voorzien van 50 oplaadstations. Wereldwijd zullen alle nieuwe delivery stations van Amazon zo worden ontworpen dat ze volledig geschikt zijn voor elektrische bestelauto’s. “We optimaliseren de flexibiliteit en schaalgrootte van deze locaties, van de ruimtelijke indeling tot het elektrische ontwerp, zodat we in 2022 wereldwijd 10.000 elektrische bestelauto’s kunnen laten rijden”, aldus Donker.

Het delivery station zorgt, initieel, voor meer dan 100 fulltime en parttime banen, boven op de honderden banen voor chauffeurs bij Amazon’s Delivery Service Partners.

Amazon biedt ondernemers ook de kans om hun eigen bedrijf op te zetten en pakketten te bezorgen aan klanten van Amazon. Amazon zal hen op een praktische manier helpen bij het opstarten van hun koeriersbedrijf, ondermeer door hen toegang te geven tot geavanceerde bezorgtechnologie; kortingen op een selectie van bedrijfsmiddelen en diensten; training op het gebied van hulpmiddelen, processen en het functioneren van de chauffeurs; en leveringen rechtstreeks van Amazon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer