Ancotrans neemt Transport Rien Boom over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ancotrans neemt Transport Rien Boom over

Met ingang van 3 oktober gaat Transport Rien Boom op in Ancotrans. Het Deense Ancotrans zegt al een tijdje op zoek te zijn naar een goede overnamepartner. Familiebedrijf Rien Boom gecombineerd met Ancotrans moet het goede platform zijn om verder te groeien.

Transport Rien Boom is actief in het reefersegment. Met ongeveer 40 eigen vrachtwagens en gensets, 60 chassis, 8-10 subcontractors, 43 vakkundige eigen chauffeurs en 8 binnendienstmedewerkers denkt Ancotrans nog verder kunnen groeien in de Benelux transportmarkt. Ancotrans zal in combinatie met Transport Rien Boom in totaal +100 vrachtwagens in Nederland exploiteren en ook de Benelux, Duitsland, Denemarken en Zweden bestrijken ter ondersteuning van de 9 kantoren in Noord-Europa.

In de komende maanden zullen we ons uiterste best doen om de twee bedrijven en kantoren samen te voegen. Begin 2023 verhuizen we het kantoor in Moerdijk naar de mooie faciliteiten van Rien Boom (omheinde parkeerplaats, eigen werkplaats en kantoorruimte) op het bedrijventerrein in Schelluinen.

Transport Rien Boom & Zn. B.V. werd in 1975 opgericht door Rien Boom. In 1999 namen Martin en Marja Boom het bedrijf over van de familie. In de afgelopen decennia hebben zij het bedrijf laten uitgroeien tot een solide en stabiele onderneming. Alle aangeschafte vrachtwagens zijn uitgerust met generatorsets voor het vervoer van temperatuurgeleide koelcontainers. En sinds 2016 voldoet Rien Boom aan de eisen om in aanmerking te komen voor een GDP-certificering. Vervoer volgens GDP richtlijnen betekent in de praktijk dat het transport actief gekoeld en gecontroleerd moet worden en dat dit goed gedocumenteerd wordt.

Martin en Marja Boom, eigenaren van Transport Rien Boom, dragen het familiebedrijf over aan Anne Kathrine Steenbjerge, CEO en eigenaar, Ancotrans.

Na bijna 50 jaar gestaag opereren is het voor de familie Rien Boom tijd om hun bedrijf over te dragen aan een nieuwe ‘familie’. Na een grondige en zorgvuldige kennismakingsperiode met veel gemeenschappelijke ontmoetingen en het opbouwen van relaties, werd het voor beide partijen duidelijk dat de match verder ging dan de gemeenschappelijke industrie, klanteneisen en manier van werken. Het DNA van beide bedrijven zit diep en is gebaseerd op familiebedrijven, gelijke waarden en een groei- en efficiëntiepotentieel dat nog sterker wordt in een gemeenschappelijke onderneming.

Sinds de oprichting in 1882 heeft Ancotrans zich uitgebreid tot kantoren in Göteborg, Helsingborg, Kopenhagen, Odense, Aarhus, Hamburg, Rotterdam, Aalborg en Keulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer