Arvato groeit met 30 procent in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Arvato groeit met 30 procent in Nederland

Logistiek dienstverlener Arvato Supply Chain Solutions groeit hard door, met een omzetgroei van 30 procent in Nederland. In Gennep werd het warehouse verder uitgebreid, onder meer voor klant Harman.

De groei in e-commerce blijft voor Arvato een sterke omzetstimulans. Tegelijkertijd groeit ook het wereldwijde netwerk van locaties om het toenemende volume aan bestaande en nieuwe klanten in kaart te kunnen brengen. “We groeiden met meer dan 50 procent in Polen, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, en met 30 procent in Nederland, Azië en de VS, en noteerden een autonome groei van meer dan 18 procent in de eerste helft van dit jaar”, aldus Frank Schirrmeister, CEO van Arvato Supply Chain Solutions.

Arvato profiteert van de brede positionering van zijn bedrijven, die beter in staat zijn om risico’s te compenseren door diversificatie in verschillende industriesectoren. Naast de focus op fundamenteel snelgroeiende sectoren met een sterke focus op de eindklant, werd de groei ook gestimuleerd door de met Corona samenhangende sterke toename van de online ordervolumes van klanten in de consumptiegoederenindustrie en de retail. In dit segment, dat segmenten omvat als mode, lifestyle, schoonheid en hightech, werden de piekvolumes in de eerste helft van het jaar in sommige gevallen al overschreden, wat anders alleen op de bekende seizoenspieken gebeurt. Daarnaast was de Healthcare business 2020 opnieuw een van de groeifactoren, met een sterke vraag naar oplossingen voor gespecialiseerde farmaceutische producten en Europees geïntegreerde farmaceutische distributienetwerken.

Frank Schirrmeister

“Het jaar 2020 heeft aangetoond dat ons wereldwijde netwerk bijzonder veerkrachtig is. We hebben met meer dan 150.000 vierkante meter logistieke ruimte uitgebreid door de opening van nieuwe locaties en de uitbreiding van bestaande distributiecentra, waardoor we de beste voorwaarden hebben gecreëerd voor verdere groei”, benadrukt Frank Schirrmeister. “Dit is een strategische prioriteit voor ons om de groei van onze klanten in hun focusmarkten te ondersteunen met schaalbare infrastructuren en een hoge mate van flexibiliteit, en om hen snel toegang te bieden tot nieuwe internationale markten – ongeacht eventuele onvoorziene omstandigheden.” Daartoe is het afgelopen jaar bijvoorbeeld nieuwe magazijnruimte gecreëerd op de Fashion locaties in Dortmund en Dorsten in Duitsland. Bovendien werden op de locatie Gennep in Nederland extra magazijnmodules gebouwd en in gebruik genomen voor de nieuwe klant Harman, een toonaangevend bedrijf op het gebied van audiotechnologie. In Louisville, Kentucky, in de VS, werd een volledig nieuw distributiecentrum geopend. Daarnaast waren er nieuwe gebouwen en uitbreidingen in Polen, Spanje, Turkije, China en Rusland. In totaal beschikt Arvato Supply Chain Solutions nu over ongeveer twee miljoen vierkante meter logistieke ruimte op 60 locaties wereldwijd.

In 2021 zullen verdere gerichte investeringen worden gedaan, niet alleen in de uitbreiding van het netwerk, maar ook in automatisering en digitalisering. Momenteel worden verschillende projecten met een gezamenlijke logistieke oppervlakte van meer dan 250.000 vierkante meter uitgevoerd. Het grootste is een distributiecentrum van 55.500 vierkante meter in Turkije, dat in april 2021 operationeel is geworden. Mode- en textielproducten worden vanuit Istanbul verscheept voor een groot Turks e-commercebedrijf dat het grootste e-commerceplatform in Turkije exploiteert. Het grootste project in Duitsland is het nieuwe logistieke centrum van 38.000 vierkante meter voor Douglas in Hamm. Arvato zal vanaf augustus 2022 de eerste bestellingen van de online winkels van Douglas vanuit het omnichannel distributiecentrum verzenden. “Dit is een vuurtorenproject voor ons, waarin we ongeveer 60 miljoen euro investeren – onze grootste investering in technische infrastructuur tot nu toe”, zegt Frank Schirrmeister, verwijzend naar het grote belang dat het gebruik van state-of-the-art automatiseringstechnologie heeft voor Arvato. “Het is een belangrijke stap in de richting van de digitale transformatie van onze logistieke processen en houdt tegelijkertijd ook rekening met de toenemende digitaliseringsstrategieën van onze klanten. Kijkend naar alle huidige investeringen in ons netwerk, brengt dit ons een flink stuk dichter bij onze visie om het internationaal opererende supply chain management bedrijf te zijn met de grootste klantgerichtheid en de sterkste focus op data en IT.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer