Axell richt eigen transportbedrijf in Polen op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Axell richt eigen transportbedrijf in Polen op

Met de lancering van een nieuw transportbedrijf in Polen versterkt Axell haar positie in de transportsector. Naast de bestaande internationale en nationale forwarding activiteiten zal het nieuwe bedrijf ook de transportdiensten en retail distributie verzorgen als onderaannemer voor Axell Logistics en andere externe relaties.

Axell Transport biedt zowel binnenlandse als internationale transportdiensten, retaildistributie en (inter)nationale expeditie aan Axell Logistics in Nederland en Polen en aan derden. Met de Nederlandse wortels van Axell Group was de keuze voor een DAF wagenpark onvermijdelijk. De eerste 6 witte en 4 zwarte DAF trucks, 4 frigo trailers en 2 kleine Iveco trucks zijn reeds operationeel en in Axell branding. Voor de komende periode wordt het wagenpark uitgebreid met nog eens 10 kleine trucks. Bij de groei van de activiteiten hoort ook het aantrekken van 25 vrachtwagenchauffeurs.

Emmanuel Piskozub, algemeen directeur van Axell Transport, licht de lancering toe: “Door onze transportactiviteiten verticaal uit te breiden, versterken we onze positie als belangrijke speler in de transportsector, met name op het gebied van retail distributie.” Met deze ontwikkeling breidt Axell ook de expeditie activiteiten en de activiteiten voor internationaal transport uit. Daarnaast zal Axell Transport zich ook richten op de uitbreiding van haar activiteiten op het gebied van koeltransport.

Transport is een cruciaal onderdeel van de transport- en logistieke diensten die Axell Logistics levert. “We zijn erg blij met deze kans. De uitbreiding van onze transporttak met een eigen vloot betekent dat we nog flexibeler kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten”, aldus Mieszko, Managing Director van Axell Logistics PL.

Axell Transport is een dochteronderneming van Axell Group, een internationale speler op het gebied van transport, logistiek en financiële diensten, met een sterke focus op het leveren van toegevoegde waarde aan de business van haar klanten. Om dit doel te bereiken zet Axell Group zich in voor een effectieve samenwerking, het zoeken naar mogelijkheden voor continue verbetering en een open communicatie.

Het nieuwe bedrijf is gevestigd in Rakoniewice, de plaats waar de Nederlands-Poolse samenwerking van Axell begon met de start van Ponetex. In 1996 bouwde Axell (voorheen Timmermans Transport & Logistics) het eerste warehouse in Polen in Rakoniewice. Deze locatie werd gekozen vanwege de samenwerking tussen de dorpen Diessen NL (hoofdkantoor van Axell) en Rakoniewice (PL) die door de burgemeesters van beide steden was gestart vanwege een uitwisselingsovereenkomst.

 “Daarom zijn we erg blij dat zowel de huidige burgemeester van Rakoniewice – Gerard Tomiak als ook de voormalige burgemeester van Rakoniewice – Józef Sieradzan -, aanwezig zullen zijn om de officiële opening van ons nieuwe bedrijf te verrichten”, aldus Henriëtte Timmermans, eigenaar van Axell Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer