fbpx Ga naar hoofdinhoud

Bakker Transport & Warehousing is Friese Onderneming van het Jaar

Foto: Bakker Transport & Warehousing

Logistieke dienstverlener Bakker Transport & Warehousing uit Heerenveen is verkozen tot Friese Onderneming van het Jaar. Dat melden diverse Friese media.

De jury en het publiek waren vooral onder de indruk van de transformatie die Bakker heeft ondergaan om concurrerend te blijven in een veranderende transportmarkt. Tien jaar geleden gooide Bakker het roer om toen bleek dat de concurrentie in het internationale lange-afstandsvervoer te hevig werd. Het chauffeurstekort speelde toen ook al mee.

Bakker besloot zich te specialiseren in het vervoer van levensmiddelen, en het werkgebied te beperken tot Noord-West Europa. Ook werd er geïnvesteerd in een modern warehouse.

Bakker is naar eigen zeggen een typisch Fries familiebedrijf, nuchter, no-nonsens, met platte organisatiestructuur, korte lijnen en een duidelijk beleid met missie op ontzorgen van de totale logistiek van handels- en productiemaatschappijen. . Met de focus op levensmiddelen en aanverwante producten heeft het bedrijf zich gespecialiseerd om voorop te lopen in kwaliteit, voedselveiligheid en productbescherming. Dit noemt Bakker Food-Grade. Hierop is ook duidelijk innovatief en duurzaam geïnvesteerd in wagenpark en warehousing.  Onlangs werden 10 nieuwe vrachtwagens met de schoonste motoren aangeschaft, hadden we de eerste Cryo-tech koeltrailer in samenwerking met Heiwo en Thermoking op de weg als testrijder en innoveren we in de warehousing met rijdende stellingen om meer pallets in dezelfde m3 hal te kunnen plaatsen. IT is daarin onontbeerlijk en heeft prioriteit nummer 1 om te blijven optimaliseren.   In 2018 werd 5000 m2 zonnepanelen geplaatst, voor 2019 staat nog eens 10.000 m2 op de planning. 

Volgens de jury, onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe, was er één duidelijke winnaar. Bakker is volgens de jury een onderscheidend bedrijf dat zich durft aan te passen aan de eisen van de markt, innovatief en duurzaam is. “Het voelt als één bedrijf, een bedrijf van de mensen die er allen bij betrokken zijn”, aldus sprak Sander de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door de commissaris van de Koning Brok.

Foto’s: Bakker Transport & Verkiezing Friese Ondernemer van het Jaar

Eén reactie op “Bakker Transport & Warehousing is Friese Onderneming van het Jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer